Vigo

Esperanza Aguirre: "Espanya és un nació amb 3.000 anys d'història, això és el que han de saber els nens"

L'expresidenta de la Comunitat de Madrid afirma en un acte electoral a Galícia que Catalunya, a diferència d'Escòcia, "no ha estat mai independent", i denuncia que a les escoles catalanes "s'inventen la història".

RedaccióActualitzat
Esperanza Aguirre no ha perdut contundència després de deixar la presidència de la Comunitat de Madrid. En un acte electoral a Galícia, l'expresidenta madrilenya ha carregat contra l'auge independentista a Catalunya i les crítiques al ministre d'Educació, José Ignacio Wert, que va afirmar al Congrés que pretenia "espanyolitzar" els alumnes catalans.

Aguirre ha afirmat que l'escola ha de servir "per instruir, no per manipular". I ha defensat que l'educació ha de servir per explicar tot el que envolta "una gran nació com Espanya, amb 3.000 anys d'història, això és el que han de saber els nens".

Segons ella, a Catalunya la història es tergiversa per servir als interessos dels nacionalistes catalans. "Si se'ls explica que la Guerra Civil va consistir en que van venir els espanyols i van envair els catalans, oblidant que la província espanyola que més persones va allistar a l'exèrcit de Franco va ser Barcelona... clar, s'inventen la història, aquest és el problema", ha sentenciat en un acte a Vigo.

Esperanza Aguirre també ha defensat el ministre Wert amb l'argument que "aquesta idea d'espanyolitzar no surt del ministre, sinó de la consellera d'Educació de Catalunya, que és la que diu que Wert volia espanyolitzar".

Respecte d'un referèndum independentista a Catalunya, Aguirre ha considerat que "de forma pacífica, tot es pot demanar". Ara bé, ha matisat que "les raons històriques es poden invocar en altres casos, com a Escòcia. Aquí no. No ha estat mai independent, Catalunya, encara que sembla que en algunes escoles s'ensenya" això.

Aquestes informacions ja han despertat l'enginy dels usuaris de Twitter, que han fet piulades iròniques sobre l'antiguitat de la nació espanyola amb l'etiqueta #espefacts.

ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut