Madrid

Espanya va créixer en l'última dècada en 6 milions de persones gràcies en gran part pels immigrants

L'Institut Nacional d'Estadística ha publicat les últimes dades del cens i atribueix en gran part l'increment d'habitants a l'arribada de població estrangera. Aquesta va créixer en 3,5 milions de persones enfront dels 2,2 que va augmentar la població autòctona.

RedaccióActualitzat
Espanya tenia a final de l'any passat 46,8 milions d'habitants. Això, segons l'Institut Nacional d'Estadística (INE), representa gairebé sis milions de persones més que 10 anys abans, un 14,6%. L'increment de població s'atribueix en gran part a la immigració.

Entre 2001 i 2010 van arribar a Espanya més de 3,5 milions d'estrangers, un 234% més que l'últim registre que es tenia. La població autòctona, en canvi, només va créixer un 5,8%, 2,2 milions de persones en números relatius.

L'augment de la població espanyola s'explica per un increment de l'esperança de vida, un lleuger augment de la taxa de natalitat entre 2005 i 2009 i el fet que molts estrangers hagin adquirit la nacionalitat espanyola.

L'increment de població s'ha deixat notar a totes les comunitats autònomes tot i que de forma desigual. A la banda alta de la llista hi ha les Balears, amb un augment del 30,8%, mentre que a Astúries l'increment escassament superava l'1%.

Per províncies, Guadalajara és, amb un 47%, la que més ha augmentat, mentre que Zamora, Ourense, Lugo i Palència veien com els seus habitants minvaven entre el 2,1 i el 3,8%.

L'INE també desgrana informació per municipis i destaca que més de la meitat (4.145) han perdut població. Hi ha, però, casos excepcionals com el de la localitat de Yebes, a Guadalajara, que ha multiplicat per deu la seva població i ha passat de 203 habitants el 2001 a 2.099 a l'actualitat.

Anar al contingut