L'aeroport del Prat aquest mes de novembre
L'aeroport del Prat aquest mes de novembre (Europa Press/David Zorrakino)

Espanya cancel·la els vols amb Sud-àfrica i Botswana per la nova variant del coronavirus

La mesura s'aprovarà dimarts vinent al consell de ministres

RedaccióActualitzat

Espanya s'afegeix als països que suspenen els vols procedents de Sud-àfrica i Botswana per la nova variant que ha posat en alerta les autoritats sanitàries. Segueix, així, la recomanació de la Comissió Europea, que aquest divendres ha proposat als Vint-i-set que aturin el trànsit aeri amb la zona.

Segons la ministra de Sanitat, Carolina Darias, la suspensió s'aprovarà dimarts vinent al consell de ministres. En declaracions a TVE, Darias també ha anunciat que, de manera imminent, la Direcció General de Salut Pública adoptarà una resolució per exigir als passatgers que provinguin de països amb risc molt alt, com els sud-africans, un test d'antígens i PCR negativa, a banda del certificat de vacunació.

En una roda de premsa per parlar de les noves mesures, la presidenta de la Comissió Europea, Ursula von der Leyen, ha dit que els estats també han de "suspendre tots els viatges cap a aquests països fins que entenguem clarament el perill d'aquesta nova variant".

A més, ha dit que els viatgers provinents d'aquestes zones s'han de sotmetre a les "estrictes normes de quarantena".


Vols suspesos arreu d'Europa 

Itàlia ha estat un dels primers països a decidir prohibir l'entrada al seu territori a qualsevol persona que hagi estat al sud del continent africà durant els últims 14 dies. També s'han afegit a les mesures França, Àustria, Croàcia, la República Txeca i els Països Baixos.

Alemanya té previst declarar el sud del continent africà com a zona de risc. A partir d'aquest divendres a la nit, només es permetrà que hi entrin les persones d'aquesta regió que tinguin la ciutadania alemanya i tothom, vacunat o no, haurà de fer quarantena.

Fora de la Unió Europea, el Regne Unit i Israel han estat els primers a instaurar restriccions: han prohibit l'entrada de viatgers que procedeixin d'aquesta zona. A Àsia, el Japó ha reforçat els controls fronterers i Singapur té previst restringir les arribades de Sud-àfrica i països propers.

 

ARXIVAT A:
ÀfricaCovid-19AeroportsCoronavirus
Anar al contingut