Espanya supera amb patiment la primera prova de foc contra Dinamarca (2-1)

La selecció espanyola ha superat la primera prova de foc en el seu camí de classificació per a l'Eurocopa 2008. Els homes de Luis Aragonés han derrotat Dinamarca per 2-1 en un Santiago Bernabéu ple a vessar i mantenen intactes les seves opcions. Tot i jugar amb superioritat numèrica des del minut 19 per l'expulsió de Niklas Jensen, Espanya ha hagut de patir fins al final. Morientes i Villa han fet dos gols en la primera part que semblaven deixar el partit sentenciat però en la represa, Gravgaard ha retallat distàncies i ha mantingut la incertesa del resultat fins al xiulet final.

El Santiago Bernabéu s’ha omplert de gom a gom per al decisiu partit de la selecció espanyola contra Dinamarca. Tot i el gran ambient a les graderies, els homes de Luis Aragonés han sortit molt adormits i han estat els danesos els que han començat dominant. Però el signe del partit ha canviat radicalment en el minut 19 quan l’àrbitre suís Massimo Bussacca ha deixat Dinamarca amb deu per la rigorosa expulsió de Niklas Jensen, que ha vist dues targetes grogues pràcticament consecutives.

A partir d’aquest moment, Espanya ha aprofitat la superioritat numèrica per obtenir el control del partit però fins al minut 26 no ha creat la primera ocasió de perill amb un cop de cap de Villa fregant el pal. Silva, el millor amb diferència de l’equip espanyol, ha donat el segon avís amb un xut llunyà aturat per Sorensen. I a la tercera ha estat la vençuda. Morientes ha rebut una assistència magistral d’Iniesta, ha retallat Agger, i ha batut el porter danès amb una rematada col·locada en el minut 33. Aquest gol ha donat la tranquil·litat que tant necessitava l’equip de Luis Aragonés, que s’ha pogut treure la pressió i el nerviosisme de sobre. Quatre minuts després, Xavi ha pogut fer el segon amb un xut des de la frontal que Sorensen ha desviat a córner i en l’últim minut de la primera part, Villa ha encarrilat encara més la victòria espanyola amb el 2-0 culminant amb encert una jugada individual.

El matx semblava vist per a sentència després dels primers 45 minuts, però només començar la segona meitat, Dinamarca ha retallat distàncies tot i jugar en inferioritat numèrica. Després d'un xut de Daniel Jensen al pal, en la jugada següent i d'un servei de banda sense aparent perill, Gravgaard ha sorprès la defensa espanyola i ha batut Casillas amb un cop de cap molt ajustat. El 2-1 ha retornat el nerviosisme a l'equip espanyol, que ha acusat el cop i ha començat a patir en excés quan tenia el partit de cara.

Luis Aragonés ha començat a moure la banqueta per buscar la reacció del seu equip i ha donat entrada a Xabi Alonso i Fernando Torres en el lloc de Xavi i Fernando Morientes. Però els canvis no han servit ni molt menys per canviar la discreta segona meitat de la selecció espanyola, que gairebé no ha creat perill sobre la porteria danesa, i ha patit de valent per mantenir un triomf per la mínima. Dinamarca s'ha abocat a la desesperada en busca de l'empat i ha tancat Espanya a la seva àrea. Els jugadors espanyols han acabat demanant l'hora però tot i el patiment fins al final, han estat capaços de sumar una victòria que manté intactes les opcions de classificar-se per a l'Eurocopa 2008.