Espanya s'ofereix a acollir la Cimera del Clima que Xile ha cancel·lat

Les Nacions Unides decidiran la setmana que ve què fer amb la cimera, prevista per a la primera quinzena de desembre

RedaccióActualitzat

Espanya s'ha ofert per organitzar la cimera del Clima, que Xile va cancel·lar, per sorpresa, pels disturbis que viu el país.

La 25a edició del Conveni de Canvi Climàtic (COP25) estava prevista entre els dies 2 i 13 de desembre i el govern espanyol es compromet a fer-ho en les mateixes dates.

 

 

El president xilè, Sebastián Piñera, ha explicat que el president del govern en funcions d'Espanya, Pedro Sánchez, ha ofert Madrid com a seu de la conferència. Ho va fer en una conversa telefònica, després de l'anunci de Piñera de cancel·lar la cita per "concentrar els esforços a atendre les legítimes demandes dels ciutadans i mantenir l'ordre públic."

Des de la seu de la Presidència, Piñera ha explicat que l'ONU està al cas de l'oferta, que ha qualificat de "generosa":

"Hem compartit aquesta informació amb les màximes autoritats de Nacions Unides i de la COP25"

La presidenta designada de la COP25, la ministra xilena de Medi Ambient, Carolina Schmidt, ha comunicat la proposta oficialment i serà analitzada la setmana que ve per la direcció del Conveni de les Nacions Unides sobre el Canvi Climàtic, amb seu a la ciutat alemanya de Bonn.

Xile va assumir la presidència i l'organització de la cimera sobre el clima després de la renúncia del Brasil amb l'arribada al govern del president Jair Bolsonaro.

ARXIVAT A:
Crisi climàtica
Anar al contingut