Brussel·les

Espanya segueix al capdavant de la UE en consum de cocaïna i cànnabis

Espanya continua sent el país de la Unió Europea on està més estès el consum de cocaïna, encara que en el de cànnabis ha registrat un lleu descens i ha estat superada per Itàlia, segons l'informe anual presentat per l'Observatori Europeu de les Drogues i les Toxicomanies (OEDT). L'estudi, que recull i compara dades corresponents al 2007 o a l'últim any disponible, indica una estabilització en el consum de cocaïna en la UE i el començament d'una tendència decreixent en el de cànnabis. Espanya es manté com l'estat membre amb major consum de cocaïna, ja que el 3,1% dels espanyols enquestats van admetre haver consumit cocaïna en l'últim any, mentre que l'1,1% va dir haver-ho fet en l'últim mes.

Actualitzat
Aquestes xifres han variat poc pel que fa a les divulgades l'any passat per l'OEDT, que eren  del 3% en el cas dels consumidors en l'últim any, i de l'1,6% en el dels l'últim mes, i es mantenen molt per sobre de la mitjana europea, de l'1,2% i del 0,4%, respectivament.

Encara que Espanya lidera la UE en consum de la població total major de 15 anys, en els grups més joves, entre 15 i 24 anys, ocupa el segon lloc, amb un 5,4% de consumidors en l'últim any, enfront del 5,6% de Dinamarca, i un 1,7% en l'últim mes, davant del 2,5% del Regne Unit.

El major ús de la cocaïna en aquest grup de països "té una difícil explicació", encara que una de les causes seria "la seva gran disponibilitat al mercat", segons ha declarat el director de l'observatori, Wolfgang Götz.

A Espanya s'ha apreciat una estabilització del consum en els últims cinc o sis anys després del "gran augment" registrat en els anys precedents, "i això ja és un petit progrés, encara que queda molt per fer".
Anar al contingut