Una investigadora de la Universitat d'Oxford (Reuters)

Espanya se suma a la compra centralitzada europea de la vacuna de la Universitat d'Oxford 

Els mateixos investigadors d'aquesta vacuna han iniciat assajos per obtenir un tractament contra la Covid a banda de la vacuna

Redacció /AgènciesActualitzat

El govern espanyol s'ha sumat a la compra centralitzada que ha fet la Comissió Europea (CE) de la vacuna contra la Covid-19 de l'empresa AstraZeneca i que desenvolupen investigadors de la Universitat d'Oxford, al Regne Unit. Ho ha anunciat el Ministeri de Sanitat en un comunicat aquest dimarts on explica que el repartiment es farà de manera equitativa entre els països segons la seva població.

Brussel·les ha negociat durant les últimes setmanes la compra de la vacuna que, segons Sanitat, "és una de les alternatives més avançades i està ja portant a terme assaigs clínics per garantir la seva seguretat i eficàcia".

Al marge d'aquest primer acord, el comitè negociador de la CE segueix en converses amb les diferents companyies que estan desenvolupant alternatives de vacuna per poder satisfer les necessitats de vacunació a la Unió Europea.

Segons el ministeri dirigit per Salvador Illa totes les negociacions per obtenir una vacuna "s'emmarquen dins de l'Estratègia Europea de vacunes, a la qual es va adherir Espanya al juliol, que es basa a establir una posició única europea que garanteixi l'accés global i equitatiu a la vacuna per protegir el conjunt de la població".

El mes de juliol, els investigadors de la prestigiosa Universitat d'Oxford van anunciar que les primeres proves en humans de la vacuna contra la Covid-19 confirmaven que el tractament és "segur" i dona resultats "molt prometedors".

Assajos per un tractament contra la Covid

Paral·lelament al desenvolupament d'una vacuna, la farmacèutica AstraZeneca ha anunciat aquest dimarts que ha començat assajos clínics d'un nou fàrmac per prevenir i tractar la Covid-19. El fàrmac, conegut com AZD7442, és una combinació de dos anticossos monoclonals. En els assajos hi participen, de moment, 48 voluntaris entre 18 i 55 anys al Regne Unit..

Segons AstraZeneca, aquest assaig és una "important fita" en el desenvolupament del fàrmac atès que té el potencial de ser preventiu per a les persones més exposades al coronvirus, així com la possibilitat de tractar pacients malalts de Covid.

ARXIVAT A:
Coronavirus Vacunes
Anar al contingut