Panell d'arribades a l'aeroport del Prat
Madrid

Només ciutadans espanyols i residents podran volar a Espanya des del Regne Unit

A falta d'una resposta coordinada entre els països europeus, el govern espanyol també reforçarà el control fronterer amb Gibraltar

RedaccióActualitzat

Igual que molts altres països i en coordinació amb Portugal, el govern espanyol ha decidit tancar l'espai aeri amb el Regne Unit per a tothom que no sigui espanyol o resident a Espanya.

La decisió, que començarà a aplicar-se a partir d'aquest dimarts, arriba després de la reunió del comitè d'experts de la Unió Europea, que no ha arribat a un acord de consens per afrontar de manera conjunta la nova soca del coronavirus detectada a Londres i el sud d'Anglaterra.

En un comunicat, el govern espanyol demana que s'evitin els viatges no essencials:
 

"El govern ha decidit suspendre des de demà les entrades a territori espanyol de ciutadans procedents del Regne Unit, tret dels nacionals espanyols o residents a Espanya".

El govern de Pedro Sánchez també ha demanat a Brussel·les que es prenguin mesures coordinades, que per ara no s'han aconseguit consensuar. 

Le decisió de sumar-se a l'aïllament del Renge Unit suposa, a més, reforçar els controls al pas fronterer amb Gibraltar, on s'ha registrat ja un cas de la nova variant de coronavirus.  

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19
Anar al contingut