Un passatger amb mascareta a la terminal 1 de l'aeroport del Prat (EFE/Alejandro García)
Un passatger amb mascareta a la terminal 1 de l'aeroport del Prat (EFE/Alejandro García)

Espanya reobre fronteres amb 12 països, però continua vetant la Xina, els EUA i Rússia

Des d'aquesta mitjanit de divendres, Espanya permet l'entrada de ciutadans de 12 dels 15 països acordats per la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Espanya continua obrint fronteres al turisme després del confinament. Aquest dissabte és el torn de 12 països més dels 15 que va acordar la Unió Europea. Els tres que han quedat fora són la Xina, el Marroc i Algèria. El govern espanyol no permetrà l'entrada de ciutadans d'aquests països fins que ells no deixin entrar també ciutadans espanyols.

Sí que s'obren les fronteres amb Austràlia, Nova Zelanda, el Japó, Corea del Sud, el Canadà, Geòrgia, Sèrbia, Montenegro, Ruanda, Tailàndia, Tunis i l'Uruguai.

 

 

També continuen tancades les connexions amb els Estats Units, Rússia i el Brasil per la situació de la Covid-19 en aquests països.


A Anglaterra, però no a Escòcia

Cauteles com la d'Espanya contrasten amb el Regne Unit, que està accelerant l'obertura de fronteres per afavorir que els seus ciutadans puguin fer turisme. A Anglaterra, a partir del 10 de juliol, s'hi podrà viatjar sense haver de fer quarantena. El govern de Boris Johnson ha decidit evitar l'aïllament de catorze dies a les persones que hi arribin des de destinacions com Espanya. En canvi, a Escòcia o a Gal·les les normes són unes altres i la quarantena, de moment, no s'ha aixecat.

Al Regne Unit ha tingut problemes els últims dies per aglomeracions a les platges i festes multitudinàries d'una població que no ha pogut anar a les seves habituals destinacions turístiques.

 

ARXIVAT A:
TurismeCoronavirus
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut