Madrid

Espanya registra més entrades que fugues de capital per sisè mes conscutiu, tot i atenuar-se la inversió estrangera al febrer

L'entrada neta de capitals al país, sense comptar les operacions del Banc d'Espanya, ha arribat a 41.193,4 milions d'euros fins al febrer, mentre que en van sortir 30.194,2 milions en el mateix període. Els inversors estrangers, però, han atenuat la seva aposta per l'Estat al febrer, ja que hi han invertit 10.819,6 millones d'euros, pràcticamente un terç dels 30.373,8 milions del gener.

RedaccióActualitzat
L'entrada neta de capitals al país, sense comptar les operacions del Banc d'Espanya, ha arribat a 41.193,4 milions d'euros en els dos primers mesos de l'any mentre que en van sortir 30.194,2 milions en el mateix període, d'acord amb les dades de la balança de pagaments que ha publicat el Banc d'Espanya.

Ara bé, els inversors estrangers han atenuat la seva aposta per l'Estat al febrer, ja que hi han invertit 10.819,6 milions d'euros, pràcticament un terç dels 30.373,8 milions de les entrades de capital que van arribar al país al gener. Tot i la desacceleració de la inversió estrangera, les entrades a Espanya contrasten amb la fuga de capital de 23.266,9 milions al febrer del 2012, cosa que evidencia que els inversors estrangers encara confien en l'economia espanyola.

Davant d'aquestes dades, el febrer és el sisè mes consecutiu en què es registra una entrada neta de capital. Durant aquest període, els inversors estrangers han invertit 116.134,3 milions d'euros a l'Estat, coincidint amb l'aposta ferma del Banc Central Europeu per l'euro a finals de l'any passat.
Anar al contingut