Roma

Espanya promet 500 milions d'euros per pal·liar la crisi alimentària

El govern espanyol proposa finançar amb 500 milions d'euros d'aquí al 2012 els programes que proposi l'ONU per solucionar la crisi alimentària mundial. Ho ha dit el president de l'executiu espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, en la intervenció durant la cimera de la FAO amb una cinquantena de caps d'estat i de govern que es fa fins dijous a Roma. Zapatero també ha proposat acollir una conferència a la tardor per elaborar una carta de drets de la seguretat alimentària per tal de consolidar el que s'aconsegueixi en la trobada a la capital italiana.

Actualitzat

Espanya s'ha compromès a posar en marxa un paquet de mesures per lluitar contra la crisi alimentària mundial amb un pressupost de 500 milions d'euros d'aquí al 2012. Entre les accions que es posaran en marxa a curt termini hi haurà programes de protecció social per a petits agricultors, principalment a l'Àfrica subsahariana; projectes per a menors de 5 anys com a grup més afectat per la crisi, així com iniciatives de nutrició, infància i seguretat alimentària de les agències de l'ONU.

A mitjà termini, Espanya té previst promoure un programa per al desenvolupament dels territoris rurals a l'Amèrica Llatina i un programa de suport cientificotècnic agrari, pesquer i alimentari que respongui a les demandes d'aliment de la població en risc.

El president del govern, José Luis Rodríguez Zapatero, ha explicat aquest projecte en roda de premsa, després d'intervenir a la reunió d'alt nivell organitzada per la FAO per dissenyar un pla per pal·liar les conseqüències de l'escalada dels preus dels aliments en els països més pobres.

Sobre la Cimera de la FAO, Zapatero ha destacat la solidaritat espanyola i s'ha mostrat convençut que, malgrat les dificultats econòmiques que viu el país, els espanyols mantenen el seu compromís amb la cooperació al desenvolupament. El president espanyol també ha denunciat que hi ha països desenvolupats que han reduït la seva ajuda, i ha confiat que la crisi actual serveixi per remoure "les consciències dels més egoistes, dels més poderosos".

Zapatero també ha instat la comunitat internacional a "tornar la mirada a l'agricultura", facilitar el comerç mundial d'aliments i invertir en infraestructures i regadius.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut