Iniesta ha estat un dels quatre jugadors del Barça titulars contra Eslovàquia. (Foto: EFE)

Espanya perd a Eslovàquia i encaixa la primera derrota en una fase de classificació per a l'Eurocopa dels últims vuit anys

La selecció espanyola ha encaixat una sorprenent derrota a Eslovàquia en el segon partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2016. L'equip de Vicente del Bosque havia igualat un gol de Kuka per mitjà de Paco Alcácer, però Stoch, en el minut 86, ha donat el triomf als eslovacs. Espanya, actual campiona d'Europa, no perdia un partit classificatori des de feia vuit anys.

La selecció espanyola ha encaixat una sorprenent derrota a Eslovàquia en el segon partit de la fase de classificació per a l'Eurocopa del 2016 disputat a la localitat de Zilina. L'equip de Vicente del Bosque havia igualat un gol de Kucka per mitjà de Paco Alcácer, però Stoch, en el minut 86, ha donat el triomf als eslovacs, que se situen líders de grup, amb sis punts en dues jornades.

Amb quatre jugadors del Barça a l'onze titular (Piqué, Alba, Busquets i Iniesta), l'equip espanyol s'ha vist sorprès per la intensitat dels locals, que s'han pogut avançar en el marcador amb una rematada de Mack que Casillas ha desviat amb una bona aturada. La resposta espanyola ha estat fulminant, però el cop de cap de Diego Costa, que encara no s'ha estrenat com a golejador amb la "Roja", s'ha perdut fregant el pal per molt poc.

Greu errada de Casillas

En el minut 17 ha arribat la jugada del primer gol d'Eslovàquia. L'exespanyolista Weiss ha servit una falta en curt i Kucka, amb un potent xut, ha batut Casillas. El porter blanc s'ha vist sorprès per l'estrany efecte de l'esfèrica i s'ha acabat empassant la pilota. L'errada del meta del Reial Madrid ha deixat tocat el combinat de Del Bosque, que, tot i això ha estat capaç d'empatar a nou minuts per al final amb una gran jugada de Paco Alcácer. I, quan semblava que l'empat a un seria definitiu, en el minut 86, Stoch ha culminat un ràpid contraatac per tombar a la selecció espanyola.

Espanya, actual campiona d'Europa, no perdia un partit classificatori des de feia vuit anys, concretament des del 7 d'ctubre del 2006 quan va caure contra Suècia per 2 a 0 en un matx disputat a Solna. Diumenge, coincidint amb el Dia de la Hispanitat, la selecció espanyola jugarà el partit de la tercera jornada contra la dèbil Luxemburg sense marge d'error.