Marràqueix

Espanya només aporta un 1% dels fons compromesos per a la lluita contra el canvi climàtic

Ho denuncia Oxfam Intermón, que comença una campanya de recollida de firmes per demanar que l'Estat ratifiqui l'Acord de París de l'any passat

RedaccióActualitzat

Oxfam Intermón denuncia que l'estat espanyol només ha aportat un 1% dels fons compromesos per al canvi climàtic. L'ONG ha iniciat una campanya de recollida de firmes que durarà fins a finals de gener per pressionar l'executiu de Rajoy de cara a complir l'Acord de París, coincidint amb el començament, aquest dilluns, de la cimera de Marràqueix.

Dels 120 milions compromesos a París, l'estat espanyol n'ha aportat només un milió i, segons Intermón, aquesta xifra ja era molt inferior als 500 milions que correspondrien a Espanya per mitigar el canvi climàtic.

Francesc Mateo, director de l'ONG a Catalunya, ha explicat que, a més de l'incompliment econòmic, l'Estat no pren les decisions que hauria de prendre per evitar l'increment d'emissió de gasos d'efecte hivernacle. Per tot plegat, Oxfam Intermón espera poc d'Espanya a Marràqueix, tot i que fa aquesta petició: "Esperem que el govern espanyol se sensibilitzi més pel tema i abordi compromisos més concrets a l'hora de desenvolupar els fons."

Un centenar de països han ratificat l'Acord de París contra el canvi climàtic, un acord que ja és efectiu perquè l'han adoptat, com a mínim, els estats responsables de més de la meitat de les emissions de gasos d'efecte hivernacle. La cimera de Marràqueix és una oportunitat per concretar els projectes per reduir les emissions i el seu finançament.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut