Espanya no permetrà que Leopoldo López faci "activisme polític des de l'ambaixada"

El ministre d'Exteriors, Josep Borrell, diu que el govern espanyol no entregarà l'opositor veneçolà Leopoldo López al règim de Maduro, però tampoc permetrà que utilitzi la residència de l'ambaixador com a lloc per fer mítings polítics

RedaccióActualitzat

El ministre d'Afers Exteriors espanyol diu que Espanya "limitarà" les activitats polítiques de Leopoldo López, l'opositor veneçolà refugiat a la residència de l'ambaixador a Veneçuela.

Josep Borrell confirma que no l'entregarà al règim de Maduro, però assegura que no es permetrà que l'ambaixada "es converteixi en un centre d'activisme polític". Recordant les compareixences davant de la premsa que López va fer dijous, Borrell ha afirmat que "a partir d'ara això es regularà".

Borrell ha recordat que Leopoldo López està acollit a la residència de l'ambaixador espanyol en condició d'hoste, no pas d'asilat polític. Per una banda, subratlla, perquè no ho ha demanat. Però també, afegeix, perquè en cas que ho hagués fet, no podria. La legislació espanyola només permet sol·licitar-ho des de territori espanyol.

El ministre d'Exteriors ha puntualitzat que, segons el dret internacional, la figura d'"hoste o acollit" a l'ambaixada "naturalment" implica una limitació de la seva activitat política.

"Confiem que, en aquestes condicions, Veneçuela respectarà naturalment la immunitat de l'ambaixada d'Espanya."

El Tribunal Suprem de Justícia de Veneçuela va emetre dijous una ordre de detenció contra López, que des de dimarts a la nit està refugiat, juntament amb la seva dona i la seva filla, a la residència de l'ambaixador espanyol a Veneçuela.

Leopoldo López complia, des del 2014, una condemna de 14 anys de presó, però des del 2017 estava en arrest domiciliari a Caracas. Dimarts va ser alliberat per un grup de militars amb un "indult presidencial" de l'autoproclamat president Juan Guaidó.

Sobre les relacions del govern espanyol amb l'executiu de Maduro, Borrell assegura que són cordials. L'ambaixador espanyol ha parlat de la situació amb el ministre d'Afers Estrangers del govern de Maduro, amb el qual Espanya vol mantenir una bona relació, malgrat els equilibris que ha de fer després d'haver reconegut Juan Guaidó com a president interí.

ARXIVAT A:
VeneçuelaNicolás Maduro
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut