Espanya i Itàlia es passen la responsabilitat sobre els migrants de l'Open Arms

Salvini diu que ha demanat a Espanya que es faci càrrec dels migrants de l'Open Arms i el govern en funcions recorda que la norma obliga Itàlia a deixar atracar el vaixell

RedaccióActualitzat

El ministre de l'Interior italià, Matteo Salvini, ha assegurat aquest divendres a Twitter que ha demanat per carta al govern espanyol que es faci càrrec dels 121 migrants que hi ha a bord del vaixell Open Arms.

En el mateix missatge afirma que està a punt de signar la prohibició d'entrada en aigües italianes del vaixell Ocean Viking de l'ONG francesa SOS Mediterranée però amb bandera noruega, que navega amb 80 persones rescatades al mar.

 

 

Matteo Salvini, ministre de l'Interior d'Itàlia, i Isabel Celaá, portaveu del govern espanyol en funcions (Reuters/EFE)

 

Preguntada sobre la responsabilitat del govern espanyol a l'hora de resoldre la situació de l'Open Arms, tenint en compte que és el vaixell d'una ONG espanyola que circula sota bandera espanyola, la ministra portaveu, Isabel Celaá, ha volgut recordar el cas de l'Aquarius, els milers de persones rescatades per Salvament Marítim i el que diu la normativa internacional.

"Espanya ja va fer una tasca important amb l'Aquarius en el sentit d'obrir Europa a la responsabilitat, fer que la Unió Europea, la Comissió Europea senti com a pròpia la política migratòria europea."

"Només l'any passat Espanya va rescatar gairebé 50.000 persones al mar. I aquest any, fins al 31 de juliol, Salvament Marítim ha rescatat 10.596 persones."

"Espanya compleix, salva, rescata... salva vides permanentment. I no podem permetre que en l'àmbit europeu s'instal·li el concepte que només Espanya pot rescatar, que només Espanya salva vides."

"Igual que ports espanyols han rebut en alguna ocasió vaixells amb banderes d'altres països, el conveni internacional, les normes, diuen que el vaixell amb tripulació en la situació en què es troba l'Open Arms ha d'anar al port segur més pròxim. I això és el que volem que faci."


Celaá també ha recordat que el president del Parlament Europeu, David Sassoli, ha instat Europa a fer-se càrrec d'aquest afer i ha afegit que "en això estem treballant".

Anar al contingut