Madrid

Espanya i França demanen ajudes de la UE pels danys de les ventades

El govern espanyol i francès han demanat a la Unió Europea ajudes per fer front al temporal de vent d'aquest cap de setmana. En la reunió dels ministres d'Exteriors europeus, els titulars de França i Espanya volen que els diners surtin del Fons de Solidaritat de la Unió Europea. La Comissió Europea ja ha anunciat que està disposada a ajudar les víctimes del temporal i demana que els països afectats presentin, en el termini de deu setmanes, les seves demandes d'ajuda.

Actualitzat
La Comissió Europea s'ha mostrat disposada a recórrer als Fons de la Solidaritat de la UE per ajudar les víctimes del temporal de vent que ha afectat el sud de França i el nord d'Espanya el cap de setmana passat. El fons s'activarà tan bon punt Madrid i París presenti una demanda d'ajuda. Segons un portaveu de la Comissió, els països afectats tenen un termini de deu setmanes per presentar-la.

El Fons de Solidaritat de la UE, creat després de les inundacions de l'estiu del 2002 a l'Europa central, estan reservats per a les catàstrofes naturals majors que hagin provocat danys superiors als 3,4 milions d'euros o al 0,6% del PIB del país afectat. També pot ser utilitzat per a danys menys importants sempre que la catàstrofe afecti la majoria de la població d'una regió o que pugui tenir conseqüències duradores sobre les condicions de vida o sobre l'economia.
Anar al contingut