Jocs Olímpics

Espanya i els EUA es refermen com a candidats a l'or amb uns triomfs sobre Grècia i la Xina respectivament

Excel·lent debut de la selecció espanyola de bàsquet en els Jocs de Pequín. L'equip que dirigeix Aíto García Reneses ha superat Grècia per un contundent 81-66 i ha tornat a demostrar que és un ferm candidat a la medalla d'or. L'equip grec, que volia venjar-se de la derrota de la final del Mundial del 2006, només ha aguantat el tipus els dos primers quarts. A la represa, els actuals campions del món han donat un autèntic recital de bàsquet i s'han escapat en el marcador davant la impotència del conjunt grec. Els EUA, per la seva banda, s'han desfet de la Xina per 101-70.

Espanya no ha pogut tenir millor inici a la cita olímpica. La selecció espanyola s'està acostumant al triomf (només ha perdut dos partits en els dos últims anys) i a encadenar triomfs (el tercer consecutiu) contra un rival sempre temible com és Grècia.

El partit ha començat molt igualat i amb Marc Gasol de titular en el lloc del seu germà Pau, que ha començat a la banqueta. Aíto és un amant de les rotacions, i si alguna cosa bona té aquest equip és que tots els jugadors sempre donen la cara i compleixen amb bona nota. I avui ho han tornat a demostrar. El combinat de Panagiotis Giannakis ha desplegat el seu millor joc a la primera meitat i no ho ha posat gens fàcil a Espanya, tot i que els d'Aíto han aconseguit arribar al descans amb un avantatge de 6 punts (32-26).

En el tercer quart, però, ha començat el xou espanyol, amb Calderón (13 punts), Pau Gasol (11) i Rudy Fernández (màxim anotador del partit amb 16) com a magnífics directors d'orquestra. Grècia no es podia creure que en només cinc minuts Espanya hagués sentenciat el partit amb un parcial favorable de 20 punts. I tot això sense donar la sensació que Espanya estigués jugant al límit de les seves possibilitats.

Una vegada superat un dels rivals més difícils del Grup B, Espanya se les haurà amb la Xina de Yao Ming dimarts vinent. Els d'Aíto miraran de mantenir la bona ratxa.

Els Estats Units passen per sobre dels amfitrions

En un altre partit del mateix grup d'Espanya, l'equip de Kobe Bryan, Lebron James i companyia ha apallissat a la selecció xinesa per un clar 101 a 70. Els Estat Units, que volen refer-se del mal paper dels passats Jocs Olímpics, han començat a obrir forat en el marcador al segon quart i al descans ja guanyaven de 12 punts. La selecció de Yao Ming només s'ha pogut mantenir dins del partit en els primers minuts, gràcies als tirs exteriors, però el major potencial físic dels jugadors nord-americans i la velocitat del seu joc ha acabat passant per sobre de l'equip amfitrió. El tècnic de la selecció espanyola, Aíto García Reneses, i els seus ajudants Quim Costa i Juan Antonio Orenga han seguit el partit al pavelló Wukesong per tal d'analitzar els pròxims rivals d'Espanya.

L'actual campiona olímpica cau en el seu debut

La selecció de l'Argentina, guanyadora de la medalla d'or als Jocs d'Atenes, ha perdut contra Lituània per 75 a 79. El conjunt sud-americà ha arribat a tenir un desavantatge de 12 punts (53-65), però a falta d'un minut i trenta-quatre segons per a l'acabament del partit ha aconseguit empatar el marcador (75-75). En els segons finals un triple de Kleiza i un tir lliure de Siskauskas han acabat donant la victòria a l'equip lituà. L'argentí Ginobili, amb 19 punts, ha estat el màxim anotador del partit. Les cistelles de la selecció de Lituània han estat molt repartides i cinc jugadors han aportat un mínim de 10 punts.