Seguda davant la Prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana
Seguda davant la Prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana

Espanya Global suspèn l'acte amb cònsols a Barcelona coincidint amb una protesta independentista

L'organització atribueix la cancel·lació al temporal, mentre que els manifestants ho consideren una victòria i han fet una "seguda pacífica" davant la Prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana

RedaccióActualitzat

Espanya Global ha suspès l'acte de la seva secretària, Irene Lozano, amb els cònsols estrangers destinats a Barcelona a l'arxiu de la Corona d'Aragó. El motiu oficial és el temporal que afecta Catalunya. La reunió es feia per explicar als cònsols la sentència del procés i la situació que hi ha a Catalunya.

Al mateix temps, centenars de persones han anat a les 11 del matí a la convocatòria de l'ANC i Pícnic per la República, sota el títol "Desemmascarem l'Estat", a la plaça de la Catedral per boicotejar l'acte de Lozano.

La presidenta de l'ANC, Elisenda Paluzie, ha animat els manifestants a continuar la protesta amb una "seguda pacífica" davant la Prefectura de la Policia Nacional a Via Laietana.

 

Manifestants amb cartells en anglès: "Espanya no parla. Espanya condemna"
 

La concentració contra Espanya Global ha començat al costat de la catedral
 

Malestar entre els cònsols 

Alguns dels cònsols s'han assabentat de la cancel·lació de l'acte a última hora. És el cas per exemple del cònsol honorari de la República Txeca, Jaume Martín.

"Ens han comunicat la cancel·lació quan ja veníem. Tenim altres activitats, estem fent altres coses i fem diverses gestions. De camí cap aquí és quan ens han comunicat que l'acte se suspenia. Suposo que és perquè hi havia manifestants. No ho sé ben bé. Ens hem trobat uns quants cònsols aquí."


Unes hores abans de la suspensió de l'acte, Espanya Global ha esborrat una piulada on es difonia un vídeo que presentava Oriol Junqueras com un lladre.

Fa dues setmanes, el president de la Generalitat, Quim Torra, va denunciar a la Fiscalia Irene Lozano pels suposats delictes de prevaricació, calúmnia i obstrucció a la justícia arran de la publicació de l'informe "La realitat sobre el procés independentista".

Segons la denúncia, en aquest informe es vulnerava la presumpció d'innocència i altres drets de persones investigades o encausades per la seva participació en el procés.

ARXIVAT A:
Procés catalàJudici procés
Anar al contingut