Mundial

Espanya encaixa davant Holanda una golejada històrica (1-5) en la seva estrena al Mundial del Brasil

Espanya ha començat la defensa del seu títol de campiona del món amb una desfeta històrica davant l'equip que va derrotar en la final de Sud-àfrica, Holanda. L'1 a 5 encaixat pels de Vicente del Bosque ha estat conseqüència d'una gran segona part de l'Holanda de Van Gaal i de les greus errades defensives espanyoles

Espanya ha començat la defensa del seu títol de campiona del món amb una desfeta històrica davant l'equip que va derrotar en la final de Sud-àfrica, Holanda. L'1 a 5 encaixat pels de Vicente del Bosque amb 5 blaugranes com a titulars (Piqué, Alba, Xavi, Iniesta, Busquets) ha estat conseqüència d'una gran segona part de l'Holanda de Louis Van Gaal i de les greus errades defensives espanyoles. És la segona derrota més amplia d'Espanya en la fase final d'un Mundial. La primera va ser per 6 a 1 davant Brasil, el 1950.

El primer ensurt del partit ha estat per a la selecció espanyola. En el minut 8, Sneijder s'ha plantat sol davant Casillas, que ha rebutjat el seu xut. El mig camp d'Espanya ha començat a funcionar, buscant les passades llargues davant l'avançada defensa holandesa. En una d'aquestes jugades, després d'un servei de Xavi, Diego Costa ha caigut a l'àrea davant Stefan de Vrij i l'àrbitre Rizzoli ha interpretat que era penal.

Xabi Alonso ha transformat aquesta pena màxima en gol en el minut 26. Poc abans del descans, una passada en profunditat d'Iniesta ha deixat sol Silva davant Cillessen, però el porter holandès ha evitat el segon gol dels espanyols. Segons més tard, els de Louis van Gaal li han tornat la jugada als de Del Bosque. Van Persie ha rematat de cap avançant-se als centrals de la campiona del món una excel·lent centrada de Blind, i ha empatat el partit.

Holanda passa per sobre d'Espanya en la segona part

En el minut 52 Robben ha controlat una pilota dins l'àrea espanyola, ha driblat Piqué i aguantant l'arribada de Ramos ha batut Casillas. Holanda ha augmentat la seva pressió sobre la sortida de pilota d'Espanya, amb un nivell físic que els espanyols no han pogut igualar. Vuit minuts més tard, en una contra Van Persie ha xutat al travesser. Poc després Diego Costa deixava el seu lloc a Torres, i Pedro entrava per Xabi Alonso. Just a temps per veure de prop el tercer gol holandès, obra de De Vrij en el minut 65 rematant en el segon pal un servei de falta. Casillas ha reclamat falta de Van Persie en aquesta acció.

Dos minuts més tard Silva ha marcat, però la jugada l'han anul·lada per fora de joc. En ple desconcert de l'equip espanyol Van Persie ha aprofitat un mal control de Casillas per marcar el quart gol holandès (i segon seu) en el minut 72. En el minut 78 Cesc ha entrat per Silva. I en el 80 Robben ha marxat cap a la porteria espanyola sense que cap defensa pogués aturar-lo, s'ha desfet de Casillas i ha xutat evitant els defensors rivals sota pals per sumar el seu segon gol de la nit. En el temps de descompte, amb Holanda perdonant el sisè, Pedro i Torres no han estat capaços de marcar en una contra quan ho tenien tot a favor. Un final conseqüent amb el joc de l'equip.