Lisboa

Espanya, el Regne Unit i la República Txeca són els estats de la UE que consumeixen més drogues

El Regne Unit, Espanya i la República Txeca són els països de la Unió Europea que consumeixen més drogues, especialment cànnabis i cocaïna. Les dades de l'Observatori Europeu de les Drogues i Toxicomanies (OEDT) assenyalen que a Espanya el 8,3% dels adults entre 15 i 64 anys han pres alguna vegada cocaïna, és a dir, més de dos milions i mig de persones. Tan sols el Regne Unit, amb un percentatge del 9,4%, supera l'estat espanyol en aquest aspecte. Espanya, però, lidera el rànquing de persones que han consumit cocaïna al llarg del darrer any, un 3,1% del total d'adults.

Actualitzat
El cap de l'OEDT, Julián Vicente, ha advertit que aquestes estadístiques són anteriors a l'enquesta domiciliària sobre alcohol i drogues 2009-2010, presentada pel govern espanyol la setmana passada, que recull un descens del consum de cocaïna en el darrer any.

Pel que fa al cànnabis, l'estudi no inclou Espanya entre els països amb un percentatge més elevat de població que l'ha tastat. Tanmateix, el 10,1% dels espanyols entre 15 i 64 anys reconeix haver consumit aquesta droga durant l'any anterior, una xifra que representa la tercera més alta de la UE, només per darrere de Dinamarca i la República Txeca.

Pel que fa al consum al llarg de l'últim mes, el 7,1% de l'univers de l'enquesta, que representen 2,3 milions de persones, han pres cànnabis, només superat per la República Txeca.

La tradició de vida nocturna, possible causa


Entre els factors que ajuden a situar aquests països al capdamunt del rànquing, Vicente hi destaca "la tradició de vida nocturna" que hi ha al Regne Unit i a Espanya, dos països on "la socialització es produeix majoritàriament en bars i discoteques", on la gent s'hi està durant diverses hores. "En altres països són més habituals altres tipus de socialització, com anar a sopar a casa d'amics, per exemple", ha afegit.

Una altra de les causes que podrien explicar aquest consum elevat, ha ressaltat Vicente, és que Espanya és "una porta d'entrada", a Europa, tant per la cocaïna (procedent de Llatinoamèrica) com pel cànnabis (que arriba del Marroc) i això n'"augmenta la disponibilitat".

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut