Londres

Espanya, el Regne Unit i Itàlia desaconsellen als seus ciutadans viatjar a l'Iran

Davant les manifestacions i els aldarulls que s'estan produint a l'Iran, arran del presumpte frau electoral a les eleccions del 12 de juny, diferents governs han recomanat als seus ciutadans no viatjar a aquest país. El Regne Unit ha aconsellat no viatjar a Iran excepte en casos d'absoluta necessitat. El mateix ha fet Itàlia, que demana als ciutadans que resideixin a l'Iran que vagin amb la màxima cautela. Aquestes recomanacions se sumen a la que el 18 de juny passat va fer el Ministeri d'Afers Estrangers espanyol.

Actualitzat
El govern espanyol desaconsella també desplaçar-se per la frontera entre l'Iran, l'Iraq, el Pakistan i l'Afganistan, per la seva inseguretat.

El govern britànic fa la mateixa advertència tot i que, de moment, no creu que la situació sigui tan greu per haver de treure del país els ciutadans britànics que hi resideixen malgrat que sí que ha repatriat les famílies del personal diplomàtic fins que la situació millori. El Foreign Office insta els britànics que viuen a la república islàmica a no participar en les manifestacions com a mesura de precaució.

Itàlia també aconsella als seus ciutadans evitar qualsevol viatge al país. Als residents els recomana extremar la prudència i informar-se del desenvolupament de la situació, també des dels organismes oficials. El Ministeri d'Afers Estrangers italià adverteix que cal evitar el centre de Teheran i allunyar-se de les manifestacions i de les zones amb aglomeracions. També aconsella no fer cap fotografia o vídeo sense autorització. Aquí s'hi inclouria la recomanació als periodistes que han entrat al país amb visat de turista.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut