Cua per vacunar-se aquest dijous a Tàrrega (ACN/Oriol Bosch)
Cua per vacunar-se aquest dijous a Tàrrega (ACN/Oriol Bosch)

Espanya descarta la vacunació obligatòria tot i l'augment dels contagis de covid

Davant la confirmació dels primers casos de la variant òmicron, Carolina Darias aposta per "continuar amb les mesures que tenim, vacunar, vacunar i prevenir"

Tot i l'aparició de la variant òmicron del coronavirus, de la qual aquest dijous s'ha conegut el primer cas de transmissió comunitària, Espanya no es planteja mesures com la vacunació obligatòria o noves quarantenes per frenar els contagis de covid.

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, ha fet una crida a reforçar la campanya de dosis de reforç i evitar aglomeracions de cara a Nadal. Després de la reunió del Consell Interterritorial del Sistema Nacional de Salut, Darias ha situat com a prioritat "continuar amb les mesures que tenim, vacunar, vacunar i prevenir".

D'aquesta manera, el govern espanyol descarta imposar la vacunació obligatòria, en un moment en què països com Alemanya s'ho estan plantejant:

"Entenc que països amb una cobertura vacunal baixa ho puguin plantejar, fins i tot que la presidenta Von der Leyen es plantegi obrir el debat. Però, al nostre país, la situació és absolutament diferent: estem amb unes altes cobertures vacunals, som el país que més cobertura vacunal tenim, no només de la UE, sinó també del món, amb prop del 90% de les persones de més de 12 anys amb vacunació completa."

La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant una roda de premsa a La Moncloa
La ministra de Sanitat, Carolina Darias, durant una roda de premsa a La Moncloa (EFE/Zipi)


Per Darias, l'objectiu a Espanya "és continuar vacunant" com fins ara. La ministra també ha volgut destacar "l'altíssima responsabilitat dels espanyols i les espanyoles que entenen que la vacunació no només és un dret, sinó fins i tot com una obligació, perquè protegint-se ells, també protegeixen els altres".

A la campanya de vacunació ben aviat s'hi sumaran els nens i nenes d'entre 5 i 11 anys. Espanya rebrà el 13 de desembre la primera remesa de vacunes infantils, 1,3 milions de dosis de Pfizer, que es repartiran a les comunitats autònomes en funció de la població. Està previst que dos milions de dosis més arribin al gener. La Comissió de Salut Pública definirà el dimarts vinent l'estratègia de vacunació infantil.

 


Més de 5,2 milions ja han rebut la dosi de reforç

El 89,4% de la població espanyola, més de 37 milions de persones, ja han rebut la pauta completa de vacunació contra la covid-19, segons l'informe de vacunació publicat aquest dijous pel Ministeri de Sanitat.

A més, a hores d'ara, ja s'han administrat 5.289.482 dosis de reforç, entre fàrmacs de Pfizer i Moderna.

La ministra ha instat a aconseguir que "la major part" de les persones seleccionats per rebre ja la dosi de reforç, és a dir, persones amb condició d'alt risc, persones que viuen en residències, més grans de 70 anys i els que van rebre una única dosi de Janssen, estiguin vacunades amb la dosi de reforç abans de les festes de Nadal:

"Espero que, abans que arribi el període de les festes nadalenques, quan hi haurà més mobilitat i trobades, tinguem la major part d'aquests col·lectius ja vacunats"

Cartells que informen sobre la vacunació a Valladolid
Cartells que informen sobre la vacunació a Valladolid (EFE/Nacho Gallego)

 

A Catalunya, més d'un 80% de la població de més de 12 anys ha rebut la pauta completa de vacunació:

 

 

 

 

 

ARXIVAT A:
VacunesCovid-19Coronavirus
Anar al contingut