Madrid

Espanya confirma el primer positiu de grip porcina a Albacete

La ministra de Sanitat, Trinidad Jiménez, ha confirmat el primer positiu per grip porcina a Espanya. El cas és també el primer de tot Europa, tot i que posteriorment se n'han confirmat dos al Regne Unit. Es tracta d'un jove d'Almansa, a Albacete, que va arribar de Mèxic el dia 22. El jove està ingressat, juntament amb la seva companya, que també podria tenir el virus, a l'hospital de la població i la seva evolució és favorable. De fet, la companya del jove és un dels dinou pacients que estan en vigilància a tot Espanya per si també es confirmés el positiu per grip porcina. Deu d'aquests casos sospitosos s'han detectat a Catalunya.

Actualitzat
El brot de grip porcina que ha aparegut a Mèxic i als Estats Units s'estén amb rapidesa. L'OMS ja va avisar que el virus es podia convertir en una pandèmia, i el degoteig de països en què apareixen possibles casos no s'atura. A Espanya, Sanitat ja n'ha confirmat un primer cas, que alhora és el primer que s'ha detectat a tot Europa. Posteriorment, les autoritats sanitàries britàniques han anunciat els dos primers casos de grip porcina al país. Es tracta de dos pacients que estaven ingressats a l'hospital d'Airdrie, a prop de Glasgow.

El noi de 23 anys d'Almansa, a Albacete, va arribar de Mèxic el dia 22. Està ingressat a l'hospital de la població i evoluciona favorablement. La companya sentimental del jove també hi està ingressada. Ella és una de les dinou persones ingressades amb símptomes d'haver contret el virus. Deu d'aquests possibles casos s'han detectat a Catalunya, segons ha confirmat la consellera de Sanitat, Marina Geli. Els resultats definitius arribaran d'aquí a  24 o 48 hores.

La resta de casos en estudi estan dispersos per la geografia espanyola: Balears, Albacete, el País Valencià, Aragó, País Basc, Navarra i Madrid, que n'han notificat oficialment casos sospitosos.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut