Salvador Illa, ministre de Sanitat, en la roda de premsa d'aquest dimecres (EFE)

Espanya compra material sanitari a la Xina per valor de 432 milions d'euros

El ministre de Sanitat, Salvador Illa, explica que es compraran mascaretes, guants, respiradors i tests ràpids

RedaccióActualitzat

El govern espanyol ha tancat un contracte de compra de material sanitari a la Xina per valor de 432 milions d'euros. Ho ha anunciat, en roda de premsa, a primera hora de la tarda, el ministre de Sanitat, Salvador Illa.

El material sanitari inclòs en aquest contracte anunciat per Illa inclou material de protecció, com 550 milions de mascaretes i 11 milions de guants, i material mèdic, com 950 respiradors i 5,5 milions de proves ràpides de detecció del coronavirus.

Illa ha especificat que el contracte ja està tancat i pagat íntegrament.

A més, ha explicat que, alhora, s'està activant la fabricació d'aquest material per part d'empreses espanyoles, i ha agraït l'esforç que estan fent per adaptar-se i per distribuir els productes en el menor temps possible.

Fins ara, ha dit Illa, el govern espanyol ha repartit 6 milions de mascaretes.

Illa, d'altra banda, ha aprofitat la compareixença per assegurar que el govern espanyol no ha confiscat ni ha retingut material mèdic, ni té cap intenció de fer-ho en el futur, sinó que "continuarà donant suport" a les comunitats autònomes en les compres de material que considerin que necessiten fer. I ha afegit que, fins ara, aquesta ajuda per comprar material l'han demanada el País Valencià, el País Basc i Catalunya.

Sobre les últimes xifres de contagis i de morts a causa del coronavirus, Illa ha reconegut que el moment és molt dur, i ho serà encara durant un temps, perquè el nombre de morts augmenta i que seguirà augmentant mentre no s'assoleixi el pic de nous casos.

Abans d'acabar la seva intervenció, Illa ha reiterat que l'objectiu de les mesures és derrotar el virus, aplanar la corba de nous contagis. I que per aconseguir-ho, calen mesures molt dràstiques.

ARXIVAT A:
Coronavirus
Anar al contingut