L'ambaixador d'Espanya a Bèlgica, Ignacio Jesús Matellanes
L'ambaixador d'Espanya a Bèlgica, Ignacio Jesús Matellanes
Brussel·les

Espanya cessa l'ambaixador a Bèlgica per denúncies d'absentisme i assetjament

Matellanes ha estat cessat per "disfuncionalitats i anomalies molt greus" en el compliment de les seves funcions

RedaccióActualitzat

L'ambaixador d'Espanya a Bèlgica, Ignacio Jesús Matellanes, ha estat cessat per "disfuncionalitats i anomalies molt greus" en el compliment de les seves funcions, segons publica aquest matí el Butlletí Oficial de l'Estat.

El cessament es va aprovar aquest divendres al Consell de Ministres després que el titular d'Exteriors presentés els resultats d'una inspecció interna. L'informe, segons l'agència Europa Press, subratlla l'"absentisme" de Matellanes i el seu abús d'autoritat a l'ambaixada "a través de la por, l'amenaça i l'enfrontament".

El Sindicat Independent del Servei Exterior (Sisex) havia demanat al Ministeri d'Afers Exteriors i de Cooperació el cessament cautelar de l'ambaixador i que s'obrís una investigació.

El Ministeri d'Exteriors va fer una inspecció entre el 9 i l'11 de març. Van entrevistar el personal i van arribar a la conclusió que l'ambaixada estava "paralitzada i desactivada per l'absentisme i la negativa a actuar del cap de missió".

L'informe assegura que l'ambaixada no complia les funcions que li són pròpies i ho atribueix a una mala gestió de l'ambaixador. A més, afirmen que hi ha un clima de desconfiança a la seu amb un ambient tens i amb falta de comunicació. El text en culpa Matellanes i avisa que ha generat un "nivell inusualment alt de baixes mèdiques per depressió".

La inspecció assegura que el comportament de l'ambaixador podria constituir un cas d'assetjament laboral.

Ignacio Jesús Matellanes va ser nomenat ambaixador a Bèlgica el març del 2012.

Anar al contingut