Barcelona

Espanya cau un lloc en el rànquing mundial de turisme competitiu

El turisme espanyol ocupa el sisè lloc en una classificació mundial de turisme competitiu que realitza el Fòrum Econòmic Mundial. Aquesta posició suposa un descens respecte a l'any passat i ara, per recuperar posicions, els analistes assenyalen els preus, les normatives i la seguretat com les qüestions que s'han de millorar. El rànquing està encapçalat per Suïssa, que apareix com el país amb un turisme més competitiu en un llistat que valora 133 països. La segueixen Àustria i Alemanya.

Actualitzat
El turisme espanyol és enguany menys competitiu que el 2008, segons les anàlisis del Fòrum Econòmic Mundial. Els experts puntualitzen que, tot i que Espanya no ha reduït la seva puntuació respecte a l'any passat, altres països l'han millorat i li han passat al davant. És el cas de França i el Canadà, que se situen en el quart i cinquè lloc de la llista.

La coeditora de l'estudi i economista Irene Mia assenyala com a assignatures pendents al turisme espanyol els preus, que ocupen el lloc 96 d'un rànquing de 133 països, i també el nivell de seguretat del país, les connexions aèries i les normatives que regulen el sector.

A l'altra cara de la moneda, els aspectes que l'estudi valora com més competitius són els recursos culturals i les infraestructures turístiques. De fet, Espanya ocupa la primera posició mundial en l'índex de recursos culturals i en les infraestructures de turisme. L'estudi valora la riquesa cultural del país, amb nombrosos emplaçaments que han estat declarats patrimoni de la humanitat i també les fires i exposicions que ofereix als que decideixen passar a la Península el seu temps d'oci.
Anar al contingut