Ciutat de Mèxic

Espanya aprovarà al desembre l'anunciat Pla de Drets Humans

El govern central ja havia anunciat la intenció d'aprovar un Pla de Drets Humans però encara no hi havia posat data. La vicepresidenta de l'executiu central, María Teresa Fernández de la Vega, ho ha fet aquest dilluns. Durant una entrevista amb el secretari general de l'ONU, Ban Ki-Moon, a Ciutat de Mèxic -on han coincidint en la dissetena Conferència Internacional de la Sida inaugurada diumenge-, De la Vega ha assegurat que al desembre que ve el govern espanyol aprovarà el Pla, aprofitant la commemoració del 60è aniversari de la Declaració dels Drets Humans.

Actualitzat

La decisió del govern de José Luis Rodríguez Zapatero ja la va anunciar De la Vega el maig passat durant la seva primera compareixença al Congrés després de les últimes eleccions generals.

Més endavant, i durant un foro de dones africanes a Níger, María Teresa Fernández de la Vega va afegir que el govern espanyol incorporaria en aquest Pla la lluita contra el tràfic de persones.

El Pla de Drets Humans de l'executiu central aglutinarà totes les mesures que ja hi ha, i impulsarà l'actuació dels poders públics en aquest camp.

Per cert que les Nacions Unides celebraran els 60 anys de la Declaració dels Drets Humans amb un concert de l'Orquestra de les Tres Cultures dirigida per Daniel Baremboim, el 15 de desembre a Nova York.

Anar al contingut