Barcelona

Espadaler es mostra disposat a encapçalar la llista d'Unió a les eleccions del 27-S

Dilluns vinent, el partit democratacristià reunirà el seu comitè de govern per iniciar el procés de confecció de la llista

Actualitzat

El secretari general d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, ha afirmat que se sent "còmode" amb la proposta electoral que el seu partit portarà a les eleccions al Parlament del 27 de setembre i s'ha mostrat disposat a encapçalar la candidatura de la formació demòcratacristiana, tot i que ha dit que abans vol consultar-ho amb els seus companys de partit.

Dilluns vinent, Unió reunirà el seu comitè de govern per iniciar el procés de confecció de la llista i, en els dies que queden, Espadaler vol parlar amb els seus companys de partit per conèixer si veuen de bon ull la seva candidatura.

El ja exconseller d'Interior ha apuntat que Unió concorrerà als comicis com una "alternativa" des del catalanisme "integrador", amb la voluntat de recollir "orfes" que, d'una banda, se senten "profundament incòmodes" amb els partits que defensen la unitat d'Espanya i, de l'altra, tenen "reserves" cap a un "independentisme sense matisos, ni sense seguretat". En aquest sentit, ha avançat que el programa electoral d'Unió tindrà "elements de similitud" amb els que tenia CiU abans de començar el procés sobiranista.

El número dos d'UDC ha assegurat que la plataforma Construïm no tindrà "cap" paper en la candidatura del partit per al 27-S. Davant l'aposta del sector crític d'Unió de donar suport a la llista d'Artur Mas, ha advertit que es tracta d'una "deslleialtat profunda", que ha contrastat amb l'actitud "encomiable" de Joan Rigol, d'abandonar el partit en desacord amb la línia oficial. Espadaler creu que és "inconcebible" que el mateix partit "opti a ser present en dues candidatures".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut