Pineda de Mar

Espadaler demana als ajuntaments que retirin l'estelada perquè els Mossos no ho hagin de fer

El conseller assegura que Interior farà complir la resolució de la JEC, "però no des de l'estridència sinó dialogant"

RedaccióActualitzat

El conseller d'Interior, Ramon Espadaler, ha demanat que els ajuntaments que mantenen estelades en els seus edificis oficials les despengin i evitin d'aquesta manera que siguin els Mossos d'Esquadra els que hagin d'anar a retirar-les. Per Espadaler, la imatge dels Mossos despenjant estelades "no beneficia ningú", i ha destacat que la gran majoria de consistoris han complert la resolució de la Junta Electoral Central.

El conseller ha explicat que la JEC és l'autoritat durant la campanya i que els Mossos han de complir i fer complir la llei. "Ho fan i ho faran", ha dit. A més, considera que mantenir l'estelada penjada a l'Ajuntament durant el temps que queda de campanya tampoc comporta cap benefici per als municipis.

Tot i això, Espadaler ha assegurat que Interior farà complir la resolució "però no des de l'estridència sinó dialogant". En qualsevol cas, ha explicat que la majoria d'alcaldes amb els quals s'han posat en contacte han atès la petició, com els de Miravet i Marçà, i han retirat temporalment les estelades dels seus balcons. "Jo crec que els alcaldes que posen l'estelada no volen veure la policia de Catalunya retirant-les", ha afegit.

Finalment, el titular d'Interior ha fet una crida als ajuntaments que han rebutjat retirar les estelades a fer una reflexió des del sentit comú, el respecte a les institucions i el compliment a allò que ordena l'autoritat.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut