Perpinyà

Escriptors i editorials de la Catalunya Nord escalfen motors per la Fira de Frankfurt

La Fira del Llibre de Frankfurt escalfa motors de cara a la inauguració, el 9 d'octubre. Els escriptors de la Catalunya Nord també es preparen per a la gran cita editorial. De tota manera, la seva presència serà força discreta, ja que només hi acudiran dos autors: Joan Lluís Lluís i Joan Daniel Bezonof. Tot i així, les principals editorials d'aquesta zona de parla catalana seran representades en els estands de la Fira.

Actualitzat
Autor de cinc novel·les i d'un assaig, tots publicats a Barcelona per l'editorial La Magrana, Joan Lluís Lluís és un dels dos escriptors de la Catalunya Nord que participaran en la Fira del Llibre de Frankfurt. L'altre és Joan Daniel Bezonof i tots dos han estat convidats per l'Institut Ramon Llull com a representants d'aquest territori.

Si Joan Lluís Lluís i Joan Daniel Bezonof són els dos únics escriptors nord-catalans que seran presents físicament a Frankfurt, les obres de 19 escriptors més, que sovint publiquen a compte de l'autor, seran presentades en els estands que tindran l'Ajuntament de Perpinyà i tres editorials nord-catalanes, a la Fira.

Amb més de 250 títols publicats, l'editorial El Trabucaire és la més important i també la més veterana de totes. L'any passat ja va participar en la fira com a membre de l'Associació d'Editors en Llengua Catalana, una experiència prou enriquidora per tenir ganes de tornar-hi.

La Fira del Llibre de Frankfurt també s'ha convertit en el centre d'interès d'una classe del Liceu Maillol de Perpinyà, on professors i alumnes de català i d'alemany preparen un viatge pedagògic a la ciutat de Goethe.
Anar al contingut