Catalunya

Escriptors i editorials confien en l'època estival per augmentar la venda de llibres

L'època de vacances es converteix en un bon moment per llegir aquells llibres que s'han quedat a l'estanteria per falta de temps durant la resta de l'any. És per això que autors i editorials confien en aquesta època per seduir nous lectors i augmentar les vendes. L'oferta i varietat de possibes lectures és molt àmplia, però tot apunta que els llibres més venuts durant la resta de l'any, com "La Catedral del Mar", d'Ildefonso Falcones, continuaran sent els més venuts també a l'estiu.

Actualitzat

Santa Maria del Mar ha guanyat nous visitants des que Ildefonso Falcones la va convertir en matèria literària a "L'església del mar" -"La catedral del mar" en la versió original en castellà-, un supervendes indiscutible, que també ho serà durant aquest estiu.

El mar, i en aquest cas les criatures que hi viuen rebel·lant-se contra la humanitat, és també protagonista a "El quinto día", un llibre de gairebé mil pàgines que puja graons en les llistes.

62 ha recuperat l'obra d'un home que es delia per navegar, l'editor Carlos Barral, i que ens va descobrir la seva "Catalunya des del mar".

Una altra reedició, ara sense censura, és "Los europeos", una història de "dolce vita" i certa desolació de Rafael Azcona, un dels grans del guió de cine.

Hi ha molts viatges possibles, per exemple, a Venècia, aquí rebatejada com "La ciudad de los ángeles caídos". És la proposta de John Berendt en un relat que comença amb l'incendi del teatre de l'òpera La Fenice.

De l'autora de "Suite francesa" ja hi ha molts lectors convidats al "ball" d'Irène Némirovski.

I Faïza Guène explica a "Demà, si no fa fum", en primera persona, la vida d'una adolescent magrebina als suburbis de París: pura actualitat.

Com a contrast, història, contes d'autors de l'exili republicà, Rodoreda i Calders, entre ells.

I "Sólo una larga espera" l'edita MenosCuarto, una petita editorial de Palencia. 

Aquests i molts altres títols troben en l'època de vacances un bon moment per recuperar-los i llegir-los amb més calma.

Anar al contingut