Escriptors famosos expliquen els seus "fracassos" en solidaritat amb una autora novella
L'escriptora Chelsea Banning, en una imatge penjada a Instagram

Escriptors cèlebres expliquen els seus "fracassos" en solidaritat amb una autora debutant

Chelsea Banning es va deprimir pel fracàs de la presentació del seu primer llibre, ho va explicar a Twitter i ha acabat sent la millor publicitat per a la novel·la

Josep Maria Camps ColletActualitzat

Chelsea Banning, escriptora novella de l'estat d'Ohio, als Estats Units, va fer dissabte la primera presentació del seu primer llibre, titulat "Of crowns and legends" (De corones i llegendes).

Feia uns quants mesos que intentava promocionar el llibre a les xarxes socials sense gaire èxit i quan va veure que, de totes les persones que s'havien compromès a assistir-hi, només se n'hi van presentar dues, es va deprimir.

I l'endemà va expressar el seu malestar a Twitter, amb aquest text:

"Ahir només van venir dues persones a la presentació del meu llibre, de manera que estic bastant desanimada, sobretot perquè 37 persones van dir a les xarxes que vindrien. Estic una mica molesta, la veritat, i una mica avergonyida."


Els "fracassos" de Stephen King i Margaret Atwood

Segons va explicar dimarts a la ràdio pública dels Estats Units, l'NPR, tenia la intenció d'esborrar el tuit després d'unes hores, però quan va entrar a Twitter al vespre es va trobar una enorme sorpresa.

El tuit havia tingut molt de ressò, i uns quants escriptors famosos li van respondre explicant-li situacions similars que havien viscut i, malgrat això, han acabat triomfant.

És el cas de Stephen King, que li ha respost que, el 1978, a la primera presentació del llibre "Salem's lot", va anar-hi només una persona, que, a més, buscava un altre tipus de llibre:

"Vaig tenir un client, un nen gras que em va dir: 'Ei, col·lega, saps on hi ha llibres nazis?'"


El cas de l'escriptor britànic Neil Gaiman és potser encara més sagnant: eren dos escriptors, Terry Pratchett, autor de la saga de Discmon, i el mateix Gaiman, creador de "The Sandman", "American gods" o "Coraline", i ningú va anar a la presentació:

"En Terry Pratchett i jo vam fer una presentació a Manhattan a la qual no va venir ningú. Per tant, vas tenir dues persones més que nosaltres."

I el cas que ha recordat Margaret Atwood, famosa autora d'"El conte de la serventa", també és força depriment:

"Afegeix-te al club: vaig fer una presentació a la qual no va venir ningú, només un noi que volia comprar cinta adhesiva i va pensar que jo el podia ajudar."


El tuit ha estat la millor promoció possible

Banning ha rebut aquestes i moltes altres respostes per donar-li ànims, i revelen que els escriptors d'èxit també les han passat magres a l'inici i ara no els ha fet res recordar-ho, al contrari, els ha fet gràcia.

Però no ha quedat aquí la cosa: el ressò del tuit, que aquest dijous al vespre tenia gairebé 80.000 "m'agrada", més de 3.000 retuits i prop de 4.000 respostes, ha estat una publicitat magnífica per al seu llibre.

I la conseqüència directa és que ha començat a rebre propostes per publicar-lo a l'estranger. Almenys això és el que ella mateixa ha explicat a Twitter aquest dimecres:

"Estic començant a rebre propostes d'editorials, en tinc una d'Itàlia i una altra d'Alemanya. Demano ajuda: he de buscar un agent ara?"

Banning, que és llibretera de professió, ha revelat que es va editar el llibre ella mateixa, i també ha explicat que portava 15 anys treballant en la seva primera obra.

A més, aquest dijous ha penjat un vídeo al perfil d'Instagram en què ha guixat la paraula "futura" d'un adhesiu que té al cotxe i que diu "futura autora de best-sellers".

El motiu és que, segons ha assegurat, el seu llibre és ara mateix el més venut a Amazon de la seva categoria, de manera que ja es considera autora d'èxit:


El cert és que el seu llibre, una mena de seqüela de la història del rei Artur i de Camelot, està rebent força elogis de les persones que l'estan llegint, de manera que sembla que els desitjos que li han dedicat els autors d'èxit a Banning han tingut efecte.

 

 

ARXIVAT A:
Literatura
Anar al contingut