Barcelona

"Escombrem-los", campanya de la CUP per a l'1-0

El cartell complementa el missatge: una dona escombrant dels Països Catalans personatges com el rei Felip VI, Mariano Rajoy, l'expresident Jordi Pujol o el cardenal Antonio María Rouco Varela, expresident de la Conferència Episcopal Espanyola

RedaccióActualitzat

"Escombrem-los" és el lema que han triat la CUP, Arran i altres organitzacions de l'esquerra independentista per a la seva campanya de l'1 d'octubre.

El cartell complementa el missatge: una dona escombrant dels Països Catalans personatges com el rei Felip VI, Mariano Rajoy, els expresidents Jordi Pujol i Artur mas, o el cardenal Antonio María Rouco Varela, expresident de la Conferència Episcopal Espanyola.

Segons han explicat, cares que simbolitzen "les estructures del capitalisme i el patriarcat".

En diferents actes arreu del territori defensaran el referèndum com a punt de partida per arribar a proclamar una república catalana socialista, feminista i neta de corrupció. Entenen que per arribar fins aquí la desobediència és inevitable i cal una forta mobilització ciutadana, al marge de l'acció institucional.

La campanya l'han presentat aquest migdia davant la Cambra de Comerç de Barcelona, que consideren el símbol del poder polític i econòmic a la ciutat.

En aquest context, i quan li han preguntat per les declaracions de Rajoy, que ahir va afirmar que el govern està condicionat per "extremistes i radicals" referint-se a la CUP, la diputada Anna Gabriel ha respost:

"Sorprendria que Rajoy fes formulacions intel·ligents en algun moment".

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut