Llargues cues davant les botigues del centre comercial de Viena després de l'anunci del segon confinament a partir de dimarts (Reuters/ Lisi Ni…
Llargues cues davant les botigues del centre comercial de Viena després de l'anunci del segon confinament a partir de dimarts (Reuters / Lisi Niesner)

Escoles tancades i segon confinament estricte a Àustria fins al 6 de desembre

Amb més de 7.000 nous casos diaris de Covid, el govern d'Àustria decreta un nou confinament, tanca escoles i comerços no essencials i demana que tothom que pugui treballi des de casa

RedaccióActualitzat

El toc de queda nocturn i el confinament lleuger que el govern austríac va decretar el 3 de novembre a Àustria no sembla haver donat els resultats esperats i la xifra de contagis de Covid-19 continua augmentat sense fre.

Ara, el govern del conservador Sebastian Kurz ha anunciat mesures molt més restrictives per a la població amb un confinament també durant el dia a partir de dimarts: tancaran escoles, llars d'infants, instituts i universitats i tot l'ensenyament haurà de ser online. El teletreball serà l'opció prioritària a totes les empreses i només podran anar al lloc de feina els treballadors essencials.

Els comerços, serveis no essencials, incloses les perruqueries tancaran durant tres setmanes. Només podran continuar oberts els supermercats, drogueries, farmàcies, bancs i les oficines de correu.

Aquest nou confinament estarà en vigor almenys fins el 7 de desembre.

Els bars, restaurants, teatres, sales de concerts i d'oci ja van tancar el 3 de novembre i continuaran tancats també fins a la segona setmana de desembre.

L'activitat esportiva i federada es paralitza, a excepció de l'esport professional, com el futbol, que serà a porta tancada. L'esport a l'aire lliure està permès però de manera individual.

Les esglésies i els llocs de culte continuaran oberts i podran oferir cerimònies religioses amb restricció de l'aforament.

El govern demana a la població que eviti qualsevol trobada amb persones que no siguin del seu nucli de convivència:

"Els demanem que no es trobin amb ningú que no sigui de la seva família. Cada nou contacte personal és massa. Només així podrem evitar que el sistema de salut es vegi desbordat."

"Ningú desitjava un segon confinament, però sabem que un confinament és l'única mesura que funciona", ha dit el canceller Kurz.

Les associacions mèdiques austríaques han alertat els últims dies que les unitats de cures intensives dels hospitals estaven arribant al límit d'ocupació. Àustria disposa de 2.000 llits en UCI, ocupats en més d'un terç per malalts de la Covid. Cada dia es notifiquen uns 7.000 casos nous, però divendres es va arribar a un màxim de 9.000 noves infeccions. Hi ha 4.000 malalts de Covid ingressats als hospitals.

Grècia també tanca les escoles

A Grècia també tancaran totes les aules d'ensenyament primari i les llars d'infants a partir de dilluns. La setmana passada ja van tancar l'escola secundària en un intent de frenar l'avenç descontrolat de la Covid.

La ministra d'Educació grega ha anunciat que els alumnes de primària podran continuar l'ensenyament a distància seguint les classes que es retransmetran per la televisió pública. Els alumnes de secundària fan classes online.

El govern grec argumenta que, amb les escoles i les llars d'infants tancades, es reduiran els moviments de la ciutadania als desplaçaments "estrictament necessaris".

 

 

ARXIVAT A:
ÀustriaCoronavirus Confinament
Anar al contingut