Després de la publicitat pots interactuar amb el player amb els següents botons Instruccions per interactuar amb el player

Escoles amb alumnes sords reclamen les mascaretes transparents promeses per Educació

Ha començat el segon trimestre i les escoles només n'han rebut unitats per a part del professorat

Actualitzat
TEMA:
Covid-19

Ha començat el segon trimestre escolar, i els alumnes amb deficiències auditives ho han fet de la mateixa manera que van començar el curs: sense mascaretes transparents que necessiten per a la seva activitat escolar.

El Departament es va comprometre a fer-ne arribar 64.000 unitats als serveis d'Educació que donen de suport a l'alumnat sord, però cinc mesos després n'han arribat poques unitats i són per a logopedes i docents, cap per als alumnes. 

 

A l'Escola Auró de Barcelona, hi estudien 18 alumnes sords. Des que és obligatori a les aules, les famílies s'han hagut d'espavilar per comprar mascaretes transparents per a tothom: alumnes, professors i logopedes.

Mar i Dídac Rigol són germans i alumnes de l'Escola Auró expliquen que a casa van sense mascareta, però que a l'escola l'han de portar. Les mascaretes transparents els permeten llegir els llavis i també veure millor les emocions.

 

Mònica Querol, mestra de l'equip d'audició i llenguatge de l'Escola Auró, explica quins són els inconvenients de les mascaretes tradicionals per a les persones sordes:

"Les mascaretes esmorteeixen el so. També hi ha tota la part de l'expressivitat facial. Els trets facials són molt importants tant a nivell expressiu com a nivell comprensiu."

L'escola denuncia que en cinc mesos no han rebut prou material, i el que els ha facilitat el Departament d'Educació tampoc els fa el pes perquè s'entela. 

 

Elisenda Lozano, directora de l'Escola Auró, explica que primer només els van enviar 10 unitats i que no les van poder repartir. Ara en tenen una trentena, que són del tot insuficients: "Penseu també que tenim monitoratge que atén criatures amb sordesa."

També es queixen del mateix des dels serveis d'educació per a alumnes amb necessitats especials, que atenen uns 250 nens i nenes de la ciutat. Montserrat Anglarill, directora del CREDA Barcelona, explica que tot just els està arribant el material: "Encara l'estem començant a distribuir. Per tant, són poques, perquè en alguns instituts això no serà suficient, i arriben molt tard."

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19 Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut