Escoles amb alumnes sords reclamen les mascaretes transparents promeses per Educació

Ha començat el segon trimestre i les escoles només n'han rebut unitats per a part del professorat

Actualitzat

Ha començat el segon trimestre escolar, i els alumnes amb deficiències auditives ho han fet de la mateixa manera que van començar el curs: sense mascaretes transparents que necessiten per a la seva activitat escolar.

El Departament es va comprometre a fer-ne arribar 64.000 unitats als serveis d'Educació que donen de suport a l'alumnat sord, però cinc mesos després n'han arribat poques unitats i són per a logopedes i docents, cap per als alumnes. 

 

A l'Escola Auró de Barcelona, hi estudien 18 alumnes sords. Des que és obligatori a les aules, les famílies s'han hagut d'espavilar per comprar mascaretes transparents per a tothom: alumnes, professors i logopedes.

Mar i Dídac Rigol són germans i alumnes de l'Escola Auró expliquen que a casa van sense mascareta, però que a l'escola l'han de portar. Les mascaretes transparents els permeten llegir els llavis i també veure millor les emocions.

 

Mònica Querol, mestra de l'equip d'audició i llenguatge de l'Escola Auró, explica quins són els inconvenients de les mascaretes tradicionals per a les persones sordes:

"Les mascaretes esmorteeixen el so. També hi ha tota la part de l'expressivitat facial. Els trets facials són molt importants tant a nivell expressiu com a nivell comprensiu."

L'escola denuncia que en cinc mesos no han rebut prou material, i el que els ha facilitat el Departament d'Educació tampoc els fa el pes perquè s'entela. 

 

Elisenda Lozano, directora de l'Escola Auró, explica que primer només els van enviar 10 unitats i que no les van poder repartir. Ara en tenen una trentena, que són del tot insuficients: "Penseu també que tenim monitoratge que atén criatures amb sordesa."

També es queixen del mateix des dels serveis d'educació per a alumnes amb necessitats especials, que atenen uns 250 nens i nenes de la ciutat. Montserrat Anglarill, directora del CREDA Barcelona, explica que tot just els està arribant el material: "Encara l'estem començant a distribuir. Per tant, són poques, perquè en alguns instituts això no serà suficient, i arriben molt tard."

 

 

ARXIVAT A:
Covid-19Coronavirus Educació
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut