El moment de fer-se públic el veredicte del Premi Martí Gasull.
El moment de fer-se públic el veredicte del Premi Martí Gasull.
Barcelona

Escola Valenciana guanya la segona edició del Premi Martí Gasull

Els dos finalistes d'aquest any han estat el gramàtic, traductor i ànima de la revista "Cavall Fort" Albert Jané i les cerveses Moritz, pel seu compromís amb el català

Actualitzat

L'entitat Escola Valenciana ha guanyat la segona edició del Premi Martí Gasull i Roig, entregat per Plataforma per la Llengua, dotat amb 3.000 euros. Els dos finalistes d'aquest any han estat el gramàtic, traductor i ànima de la revista "Cavall Fort" Albert Jané i les cerveses Moritz, pel seu compromís amb el català.

Escola Valenciana és una entitat cívica formada per 29 associacions comarcals i el seu principal objectiu és la normalització lingüística en tots els àmbits de l'ús de la llengua, fent especial atenció en el sistema educatiu valencià.

L'acte de lliurament s'ha fet al Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB), en un acte conduït pels periodistes Roger de Gràcia i Amàlia Garrigós. El procés de votació ha tingut 8.000 vots, el doble que l'edició anterior, i els finalistes van sortir de la selecció que va fer el jurat després de rebre 150 propostes ciutadanes de candidats.

En la primera edició del premi, que porta el nom d'un dels fundadors de la Plataforma per la Llengua, mort a l'Himàlaia, el guanyador va ser l'Assemblea de Docents de les illes Balears.

Anar al contingut