Edimburg

Escòcia vol obrir negociacions immediates amb Brussel·les per mantenir-se a la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Escòcia no vol marxar de la Unió Europea. Els seus ciutadans van votar en contra del Brexit i el seu govern eleva aquest missatge a Londres i Brussel·les. La primera ministre, Nicola Sturgeon, ha obert el camí d'un nou referèndum d'independència i ara assegura que vol negociar directament amb Europa la permanència del país a la UE.

Sturgeon ha anunciat l'obertura de contactes amb les institucions comunitàries per "protegir el lloc d'Escòcia a la UE". La primera ministra vol reunir-se amb els dirigents de la Unió Europea a Brussel·les i amb "altres estats membres" per analitzar "totes les opcions possibles" per a la regió.

"Tal com estan les coses, Escòcia afronta la perspectiva de ser treta de la UE contra la seva voluntat. Considero que això és democràticament inacceptable"

Sturgeon ha anunciat que en els propers dies reunirà una comissió d'assessorament amb experts en finances, dret i diplomàcia per examinar les alternatives i procediment, ha assenyalat.

Un nou referèndum

La primera ministra també ha refermat la seva intenció de convocar un segon referèndum d'independència. El govern escocès ha anunciat que començarà a impulsar la legislació necessària per fer-ho.

A Escòcia, l'opció de quedar-se a la Unió Europea va guanyar per 24 punts. Aquest divendres al vespre, un grup de concentrats propeuropeistes ja van reclamar la convocatòria d'un nou referèndum per poder continuar pertanyent a la Unió Europea.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut