Tampó amb aplicador (Kaldari / Wikipedia)
Tampó amb aplicador (Kaldari / Wikipedia)

Escòcia repartirà tampons i compreses gratis a 395.000 joves sense recursos

RedaccióActualitzat

Escòcia oferirà compreses i tampons gratuïts a estudiants sense recursos. Segons l'ONG Plan International UK, més d'un quaranta per cent de les joves del Regne Unit no es poden permetre comprar productes d'higiene femenina perquè són molt cars i es veuen obligades a utilitzar mitjans alternatius com tovalloles de bany, mitjons, paper de diari o paper de vàter. És el que es coneix amb el nom de "period poverty", "pobresa menstrual".

La situació es va fer més visible per una pel·lícula de Ken Loach, "I, Daniel Blake". En una de les escenes, la coprotagonista, una jove mare soltera, roba una capsa de tampons perquè no els pot pagar. La idea de l'escena la va tenir el guionista Paul Laverty, perquè coneixia casos de dones amb problemes per pagar-se els productes d'higiene bàsics.

 

 

El juliol de l'any passat es va fer una prova pilot de sis mesos a Aberdeen. A través d'aquest projecte, que va liderar una entitat social, Community Food Initiatives North East (CFINE), es van distribuir tampons i compreses a unes mil dones. Va ser un èxit i es va decidir ampliar-ho a tot Escòcia. Ara, coincidint amb el començament de curs, el govern escocès farà arribar els productes d'higiene femenina a 395.000 joves d'escoles, instituts i universitats. Hi invertirà 5,2 milions de lliures, uns 5,8 milions d'euros.

 

 

ARXIVAT A:
Pobresa
Anar al contingut