Escòcia

Escòcia detecta la variant més virulenta de la grip aviària en un cigne mort

La variant més virulenta de la grip aviària, el virus H5N1, ha estat descobert a Escòcia en un cigne mort a Fife, segons ha informat la Reial Societat per a la Protecció de les Aus (RSPB). El cigne el van trobar mort la setmana passada en aigües de la localitat de Cellardyke, a la costa est d'Escòcia. El Ministeri britànic de Medi Ambient ha explicat que esperen més detalls del cas, però que de moment ja han pres mesures de precaució a la zona per evitar l'extensió de la grip aviària, especialment en aus de corral.

Actualitzat

El cigne el van trobar en aigües de Cellardyke i el van portar al laboratori veterinari de Weybridge, al sud de Londres, per analitzar-lo. Més tard, es va confirmar que es tractava d'un cas d'H5N1. Aquest laboratori també fa les proves d'aus trobades mortes en altres països de la UE. El cap veterinari d'Escòcia, Charles Milne, ha insistit que el virus de la grip aviària només s'ha localitzat en un cigne i no en aus domèstiques. Milne ha explicat les mesures que s'han pres per evitar que el virus es propagui per la zona. Les autoritats han establert punts de control al voltant de Cellardyke, com a mesura de precaució. De la mateixa manera les forces de l'ordre controlen el moviment de tots els automòbils que circulen a prop de la localitat per assegurar-se que cap vehicle surti del lloc amb aus o productes avícoles.

Les autoritats han establert una zona de protecció de tres quilòmetres al voltant d'aquesta localitat escocesa i una altra àrea de vigilància a deu quilòmetres a la rodona.

Anar al contingut