Escaldes-Engordany

Escaldes-Engordany dóna el tret de sortida als actes de la Capital de la Cultura Catalana del Principat d'Andorra

El 2008 ho va ser Perpinyà, el 2009 Figueres i el 2010 Badalona, i aquest any toca a la ciutat andorrana d'Escaldes ser la capital de la cultura catalana. Una distinció que té l'objectiu de contribuir a l'ús i el prestigi de la llengua i la cultura catalanes. A ritme d'anys vint, la formació andorrana Gross Band va marcar els primers compassos de l'acte inaugural de la Capital de la Cultura Catalana a Escaldes. Una capital que va saber desplegar damunt l'escenari tot el producte nacional que té el país amb una vuitantena d'artistes andorrans.

Actualitzat
Durant els actes els espectadors es poden transportar des del passat, amb imatges antigues, testimonis i danses, fins al present, amb balls més contemporanis.

Tot plegat serveix, també, per mostrar una Andorra menys comercial i rica en tradicions.

En aquesta edició la Capital de la Cultura Catalana tindrà una dimensió més nacional, ja que Andorra és l'únic estat que compta amb el català com a llengua oficial.

A les set parròquies que es troben a Andorra es farà alguna activitat relacionada amb la capitalitat catalana durant els 365 dies que dura aquesta distinció.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut