Barcelona

ESADE alerta que Barcelona perd atractiu com a ciutat de fires i congressos per l'increment de preus dels hotels

L'augment de preus "descontrolat" dels hotels que es produeix a Barcelona coincidint amb la celebració de fires i salons resta atractiu a la ciutat. Aquesta és, almenys, l'opinió del catedràtic d'ESADE Josep-Francesc Valls, expert en màrqueting i turisme. Valls considera que aquest ha estat un factor determinant en el cas de la recent fira Bread & Butter (B&B), ja que les oscil·lacions dels preus eren "xocants" per a molts dels visitants.

Actualitzat
El catedràtic d'ESADE Josep-Francesc Valls ha assegurat que l'increment dels preus ha estat "un component important" perquè l'organització del Bread & Butter decidís tornar a Berlín a partir de la pròxima edició de l'estiu, tot i que ha reconegut que aquest factor no ha estat determinant en la decisió.

Valls ha recordat que la capital alemanya, igual que altres importants ciutats europees, parteixen d'uns preus hotelers "potser un xic més alts a vegades però molt més estables que els de Barcelona". Creu que aquest és el camí que haurà de seguir la capital catalana per garantir el seu posicionament com a seu d'esdeveniments com ara fires i congressos.

El sector turístic està d'acord que Barcelona ha de reaccionar davant els preus exagerats. El futur director general de l'Hotel Mandarin Oriental Barcelona, Luís Marcó, ha afirmat que "no hem de clavar les morterades que clavem". Alhora, ha proposat una major coordinació entre sector i l'administració perquè Barcelona mantingui la seva posició i el seu atractiu.
Anar al contingut