El republicà Miquel Pueyo només comptarà amb el suport de Junts (ACN/Oriol Bosch)

Es trenca el govern de Miquel Pueyo a Lleida amb la sortida del Comú

El Comú garantirà l'estabilitat del govern en minoria d'Esquerra i Junts

El Comú ha sortit del govern de l'Ajuntament de Lleida i Esquerra i Junts governaran ara en minoria, amb 12 dels 27 regidors.

Les desavinences pel projecte de construcció d'un centre comercial i la destitució, dimecres, del tinent d'alcalde del Comú han acabat amb el pacte d'entesa a la Paeria.

L'alcalde, el republicà Miquel Pueyo, ha explicat que la sortida dels dos regidors del Comú, a qui ha manifestat el seu agraïment i afecte, s'ha acordat de manera amistosa i sense retrets. Ara, ha dit l'alcalde, cal mirar al futur i "garantir l'estabilitat del govern".

 

De la seva banda, El Comú ha afirmat que la seva continuïtat al govern s'havia fet "insostenible" després de l'itinerari que els socis de govern han seguit en el tema de Torre Salses i la posterior retirada de competències del regidor Sergi Talamonte.

Amb tot, ha garantit que faran una oposició responsable i constructiva.

Els regidors Elena Ferre i Sergi Talamonte s'han compromès a garantir la governabilitat des de l'oposició "sempre que es mantingui el pacte d'entesa, amb la voluntat que tota la feina feta es continuí". Els tres grups van recollir en el Pacte d'Entesa les polítiques que van acordar fa dos anys.

Miquel Pueyo explicarà la reorganització del govern la setmana que ve.

El Comú ha afirmat que el traspàs de les dues regidories que han ocupat, la de Participació i Lluita contra la Corrupció i la d'Habitatge i Transició Ecològica, es faran de manera "responsable".

Anar al contingut