EUA

Es retroba amb la seva mare la nena que plorava en un centre de detenció als EUA

Hi ha més de 2.300 nens separats dels seus pares per la llei de "tolerància zero" de Donald Trump

RedaccióActualitzat

Als Estats Units, continuen, amb comptagotes, els retrobaments entre els menors i els seus pares separats a la frontera quan intentaven entrar al país fugint de la misèria.

 

 

Un dels casos que han fet la volta al món és el de l'Allison Gimena, la nena de sis anys que plorava desconsolada davant dels agents. Ara, un mes després, s'ha pogut retrobar amb la seva mare, la Cindy, a l'aeroport de Houston, a Texas.

 

Notícia relacionada: Els plors i la desesperació dels nens migrants separats dels pares als EUA

 

L'Allison i la seva mare fugien de la pobresa i la violència del Salvador quan les va enxampar un policia travessant la frontera i les va separar.

L'advocada que porta el seu cas ha aconseguit la llibertat sota fiança de la mare. Però el seu futur és incert. Estan pendents que les autoritats d'immigració revisin el seu cas i diguin si accepten la seva sol·licitud d'asil. Mentrestant, viuran a Houston a casa d'una tieta.

Retrobaments amb comptagotes

Hi ha més de 2.300 nens separats dels seus pares per la llei de "tolerància zero" de Donald Trump. Alguns s'han pogut retrobar ja amb les seves famílies gràcies a l'enorme clamor dins els Estats Units, i també de fora, d'aturar aquesta crueltat.

 

 

La pressió va obligar a rectificar el president dels Estats Units. El 26 de juny, Trump va firmar un document en què ordenava que no se separessin més les famílies.

 

 

Una altra mare, Yeni Gonzalez, procedent de Guatemala, també ha recuperat el somriure en tornar a abraçar els seus tres fills a Nova York i ha agraït l'ajuda que ha rebut per retrobar-se amb els seus fills i ha dit a les mares que estan passant pel mateix que lluitin perquè amb ajuda ho aconseguiran.

 

 

Tot i això, els retrobaments són escassos. Aquesta setmana, defensors dels migrants han denunciat que no s'estan complint els terminis per retornar els menors a les seves famílies.

Al·leguen que alguns pares encara estan detinguts i d'altres han estat expulsats dels Estats Units.

ARXIVAT A:
Trump Estats UnitsMigracionsMenors
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut