Es buscarà l'MH370 amb un vaixell amb un sonar per arribar a profunditats de 10.000 metres.
Es buscarà l'MH370 amb un vaixell amb un sonar per arribar a profunditats de 10.000 metres.
Malàisia

Es reprenen les tasques per trobar l'avió de Malaysia Airlines desaparegut ja fa gairebé vuit mesos

Es farà servir un vaixell amb un sonar per sondejar profunditats de 10.000 metres. Avisen que l'operació es pot allargar durant mesos.

RedaccióActualitzat

Fa gairebé vuit mesos que el vol MH370, amb dues-centes trenta-nou persones a bord, va desaparèixer sense deixar cap rastre. Ara es reprèn la recerca de l'aparell amb l'ajuda d'un vaixell equipat amb un sonar que rastrejarà el fons marí fins a 10.000 metres de profunditat. Es treballa amb la hipòtesi que les restes de l'avió es podrien haver desplaçat cap a Indonèsia.

L'àrea d'oceà per rastrejar és molt extensa, de centenars de quilòmetres quadrats. Un repte costós, que disposa de bons professionals i dels mitjans més avançats, però que, de moment, no ha servit per localitzar el vol de Malaysia Airlines. És més, els experts avancen que l'operació es pot allargar durant mesos.

El 8 de març del 2014, l'aparell de Malaysia Airlines es va enlairar des de l'aeroport de Kuala Lumpur amb destí a Pequín. Era un Boeing 777-200R de 63 metres de longitud que havia de cobrir el trajecte en poc menys de sis hores. L'avió duia 239 passatgers a bord, la majoria xinesos, i 13 persones més de tripulació, tots malaisis.

Anar al contingut