Tercer dia de vaga de metges, amb una concentració davant del Parlament

Es limiten les visites diàries a 28 per metge amb un mínim de 12 minuts per pacient

RedaccióActualitzat

Els metges d'atenció primària s'han concentrat davant del Parlament en aquest tercer dia de vaga. La reunió de mediació a la seu del departament de Treball entre el sindicat Metges de Catalunya i l'Institut Català de la Salut ha acabat entrada la matinada sense acords. Totes dues parts reconeixen aproximacions, però els centres d'atenció primària obren un altre cop amb serveis mínims, per tercer dia consecutiu.

Els metges exigeixen que es limitin a 28 les visites diàries per metge i que es destini un mínim de 12 minuts per pacient. L'Institut Català de la Salut creu que això no ajudaria a descongestionar els equipaments sanitaris i proposa passar dels 1.500 pacients assignats actuals per metge a 1.300, cosa que creuen que pot fer possible l'acord.

És el tercer dels cinc dies de vaga convocats. Està previst que els serveis mínims per a metges de família i pediatres passin del 25% al 33%.

 

Concentració davant del Parlament

 

Un seguiment del 77%, segons el sindicat

La segona jornada de vaga als centres d'atenció primària va tenir un seguiment semblant a la d'aquest dilluns. Al matí, el departament de Treball va xifrar la participació a l'aturada en un 44%. A la tarda, el sindicat Metges de Catalunya la va elevar -referent a tota la jornada- fins a un 77% en els metges de família, pediatres, odontòlegs i ginecòlegs de l'atenció primària i un 70% en la sanitat concertada.

Per segon dia consecutiu, els metges d'atenció primària i d'hospitals concertats van sortir al carrer per seguir exigint millores en la tasca assistencial. Els metges es van concentrar davant la Conselleria de Salut i, posteriorment, es van manifestar tallant la Travessera de les Corts de Barcelona.

Mentrestant, els CAP i els centres hospitalaris estan reprogramant milers de visites. En cas que les negociacions no es desencallin, la vaga es pot allargar fins divendres.

ARXIVAT A:
Salut
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut