Londres

Es reprèn la campanya del referèndum sobre el Brexit després del dol per l'assassinat de la diputada Jo Cox

Les últimes enquestes assenyalen una tendència favorable a mantenir-se dins la Unió Europea

RedaccióActualitzat

Es reprèn al Regne Unit la campanya del referèndum sobre la sortida dels britànics de la Unió Europea després d'haver estat suspesa durant tres dies per l'assassinat a trets, dijous, de la diputada laborista Jo Cox. El presumpte assassí va passar ahir a disposició judicial, acusat formalment d'homicidi voluntari. La policia investiga si l'home, Thomas Mair, de 52 anys, està vinculat amb l'extrema dreta.

La consulta entre els britànics sobre el futur europeu del Regne Unit es farà dijous, 23 de juny. A quatre dies del referèndum, les últimes enquestes assenyalen que s'ha capgirat la tendència de vot. Ara, l'opció de mantenir-se a Europa té un lleuger avantatge.

 

 

Els analistes coincideixen que el repunt en el suport a l'opció de quedar-se és conseqüència de la creixent preocupació entre els votants sobre l'impacte que tindria el Brexit en l'economia del Regne Unit. L'FMI, per exemple, alerta que la sortida dels britànics de les institucions europees suposaria una caiguda del creixement econòmic, un repunt de la inflació i la depreciació de la lliura esterlina.

VÍDEOS RELACIONATS
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut