Plantada dels 37 acusats al tribunal aquest dimarts
Plantada dels 37 acusats al tribunal aquest dimarts
San Fernando de Henares

Es reprèn el judici del cas Gürtel i cap dels 37 acusats s'hi presenta

La fiscal i l'advocat de l'Estat requereixen la presència dels imputats en les pròximes sessions mentre que les defenses no ho creuen necessari

RedaccióActualitzat

Ni que s'haguessin posat d'acord. Cap dels 37 acusats del cas Gürtel s'ha presentat a la sessió del judici aquest dimarts. Tant la fiscal com l'advocat de l'Estat s'han vist obligats a demanar a la sala que els imputats vagin a les sessions.

Era la jornada 69 del judici. Les cadires estaven buides i l'advocat de l'Estat es mostrava sorprès per la situació:

"És estrany que es faci un judici sense ningú allà assegut. Algú hi hauria d'haver perquè és important veure'n la presència d'ànim i la forma d'estar"

La fiscal ha recordat que, tot i que es va permetre que els acusats s'absentin si creuen que la jornada no els afecta, és convenient que els imputats compareguin en totes les sessions.

Però moltes de les defenses han justificat l'absència dels acusats. L'advocat de Pedro Crespo, exsecretari d'Organització del PP gallec, ha explicat que el seu client està en presó preventiva i que no entén la utilitat de fer-lo anar a totes les sessions amb trasllats entre la presó i la seu de l'Audiència Nacional tant al matí com a la tarda.

Un cop ha sentit les explicacions dels diferents advocats, el president de la sala, Ángel Hurtado, ha manifestat que el tribunal intentarà resoldre aquesta qüestió a les pròximes hores.

Sigui com sigui, després de parar el judici dues setmanes, la sessió d'aquest dimarts ha estat fugaç i sense la presència dels imputats. Han declarat quatre policies nacionals que van intervenir a les investigacions. I aquest dimecres compareixeran més agents com a testimonis. Caldrà veure si les cadires dels acusats continuen buides.

Anar al contingut