Es relaxa el protocol a les residències de persones grans, que podran sortir a passejar

Els residents que vagin a passar dies a casa ja no s'hauran d'aïllar quan tornin i tampoc caldrà un test d'antígens per als familiars que els visitin

RedaccióActualitzat

Els residents del centres geriàtrics podran sortir a passejar a partir d'aquest dissabte, segons ha sabut TV3. Els canvis en el protocol de la Conselleria de Salut també inclouen la possibilitat de poder passar uns dies amb familiars, sense l'obligatorietat de quedar aïllats a la seva habitació 15 dies en tornar si han estat vacunats.

També es facilita la visita de persones externes, que ja no s'hauran de fer el test d'antígens per poder entrar a les residències.

La flexibilització, molt reclamada pel sector i els familiars, arriba gràcies a la millora de les dades de contagis i de la campanya de vacunació. A les residències els casos han caigut un 70 per cent i el 80 per cent dels residents i treballadors dels centres ja han rebut la segona dosi de la vacuna.

Fins ara, les residències de gent gran havien quedat fora de les mesures de desescalada d'aquesta tercera onada.

Salut adverteix que les sortides i les visites són un dret que les residències "han de respectar i promoure" i aconsella fer "un mínim" d'una sortida setmanal.

La resta de protocols, com ara a l'hora de fer un nou ingrés, estan a l'espera de ser modificats en funció de com evolucionin les noves variants del coronavirus, segons Andrés Rueda, president Associació de Directors de Residències de Catalunya:

"Ens haurem d'anar actualitzant amb les noves variants del virus. La vacuna és important però no és definitiva i no podem traslladar la idea que amb la vacuna ja no passa res, perquè el virus muta i nosaltres sempre anem una mica endarrere del virus. Durant uns mesos, tot i la vacuna, el principi de prudència és important."

 

Primeres mesures de flexibilització a les residències de gent gran en la tercera onada


Només queden un 6% de centres vermells

La Conselleria de Salut ha anunciat aquestes mesures de flexibilització dels protocols després de registrar una caiguda dels contagis del 70 per cent a les residències de gent gran, tant per part dels treballadors com dels usuaris. Ara, només el 6,43% dels centres són vermells, és a dir, amb brots no controlats.

El canvi de tendència havia provocat la petició dels centres i dels familiars dels residents per rebaixar les restriccions  amb la campanya de vacunació.

La baixada del 70 per cent dels contagis suposa haver passat de 919 positius a les residències a principis de gener a 273 un mes després.

Des de les residències criticaven que la campanya de vacunació no havia suposat una obertura i s'havien creat unes "expectatives" que no s'haurien complert, perquè la flexibilització de les mesures els havia "deixat al marge".

Els professionals de les residències ja havien advertit que els canvis, com l'establert ara de poder sortir a passejar, tindrien més beneficis que riscos.

ARXIVAT A:
Coronavirus Covid-19VacunesResidències gent gran
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut