Els manifestants bloquejant el pas de l'AP-7 a l'altura de Borrassà
Els manifestants bloquejant el pas de l'AP-7 a l'altura de Borrassà

L'AP-7, la carretera més afectada en una jornada de col·lapses per la vaga

Borrassà i l'Ampolla són alguns dels punts que han bloquejat els Comitès de Defensa de la República (CDR) en l'anomenada "Operació Fronteres"

RedaccióActualitzat

La vaga general d'aquest 8N ha comportat nombrosos problemes de mobilitat durant tot el dia. Aquesta nit continua tallada l'N-154 a Puigcerdà i hi ha manifestants a l'N-145 a la Seu d'Urgell, on han deixat passar turismes, però no camions. 

 

 

 

 

Al llarg de la jornada, l'AP-7 ha estat la carretera on hi ha hagut els problemes més importants. 

En aquesta via, després de més de 14 hores, la presència policial ha portat els convocants a desconvocar el tall de circulació a l'altura de Borrassà, a l'Alt Empordà. De tota manera, durant una estona encara s'ha mantingut un carril tallat en sentit Girona, segons han informat tant el Servei Català de Trànsit com els Comitès de Defensa de la República. 

 

 

 

Fins a aquest punt s'han desplaçat diverses furgonetes dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional, que han desallotjat, estirant-los un per un, els concentrats que s'havien assegut a terra i mantenien el tall en sentit sud, en contra del que havia anunciat el CDR

 

 

A la mateixa autopista, el punt bloquejat ha estat l'Ampolla, al Baix Ebre, on s'han concentrat unes 200 persones durant més de quatre hores. En aquest extrem sud, tot i que a mitja tarda s'ha reobert parcialment, al cap d'uns minuts, el pas ha tornat a quedar bloquejat, fins poc abans de les 9 del vespre, amb l'arribada d'antiavalots. 

 

 

 

 

 

 

 

A la mateixa autopista AP-7 hi ha hagut talls a Figueres i a Sant Julià de Ramis  i congestió en punts com Sant Celoni, el Vendrell i l'Ametlla de Mar.

 

 


 

Durant la tarda hi ha hagut talls també a 

-l'N-340 a Camarles
-la C-17 a Montcada i Reixac
-la C-59 a Caldes de Montbui
-la C-25 tant a Avinyó com a Vic
-la C-12 a Maials
-l'A-2 a Riudellots de la Selva i Soses

De retruc dels talls, hi ha hagut retencions a l'N-II a Vilamalla en sentit sud.

A Almacelles, després de 12 hores de tall, els manifestants han obert pas davant l'avís dels Mossos d'Esquadra que actuarien. 

 

Els comitès de defensa de la república, els CDR, que han coordinat els talls d'autopistes, carreteres i vies de tren arreu del territori, ja havien anunciat la intenció de concentrar els esforços en els talls establerts als punts estratègics d'entrada i sortida de Catalunya.

Aquesta era la situació a l'AP-7 a l'alçada de Borrassà a l'Alt Empordà, a vista de dron:

L'objectiu que havien fitxat els comitès són: l'AP-7 a l'Aldea, al sud, i a Vilafant, al nord; a Puigcerdà i a la Seu d'Urgell; i a l'A-2 a Alcarràs. Ho han anunciat a través del seu compte de Twitter:

 

 

A Puigcerdà el tall que ha començat de matinada s'ha anat reforçant a mesura que avançava el matí amb cada vegada més gent:


En el cas de Barcelona, a mitja tarda es registraven retencions en diversos carrers, com la Via Augusta, la Ronda Guinardó o la Gran Via de les Corts Catalanes. Poc abans de les 6, han quedat tallats carrers com Pau Claris o la Via Laietana, a causa de la concentració convocada per la Crida per la Democràcia. Les afectacions es poden consultar al mapa de l'estat del trànsit

Al matí, la situació a la xarxa viària ha estat de col·lapse, amb més de 60 talls a trens i carreteres a causa de la vaga. 

ARXIVAT A:
Article 155Procés catalàGovern empresonat
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut