Ramon Espadaler ha presentat la campanya de prevenció "Més seny, menys víctimes"
Ramon Espadaler ha presentat la campanya de prevenció "Més seny, menys víctimes"
Barcelona

Es redueixen els morts a la carretera un 13% respecte al 2013

Interior ha estrenat la campanya de prevenció "Més seny, menys víctimes", que vol ser viral a les xarxes. S'ha creat el hashtag #johipososeny

RedaccióActualitzat

Les víctimes mortals per accident de trànsit a Catalunya han disminuït un 13% respecte al 2013, quedant en 120 persones, segons les dades que ha aportat el conseller d'Interior, Ramon Espadaler.

Juntament amb Joan Josep Isern, director del Servei Català de Trànsit, el conseller ha ofert les dades de sinistralitat des de l'1 de gener fins al 13 de novembre. Ha considerat que "encara no són prou positives", tot i la tendència positiva amb descens de la sinistralitat.

També ha disminuït el nombre de ferits greus; en les mateixes dates de l'any passat, el nombre de ferits era de 772, mentre que enguany és de 711, cosa que representa un 8% menys.

Espadaler ha recalcat que la causa més habitual de sinistralitat al volant és la distracció, "moltes vegades relacionada amb l'ús de telèfons mòbils mentre es condueix"; el 25,6% d'accidents estan causats per aquestes distraccions, molt per damunt del consum d'alcohol i drogues, de l'excés de velocitat i de les infraccions de trànsit.

Així mateix s'ha registrat un descens d'un 14% de les víctimes mortals per accident de moto, amb 31 morts, un dels sectors que més preocupen la Conselleria. Espadaler ha atribuït el descens a "la responsabilitat dels usuaris, tant de les motocicletes com dels vehicles".

En marxa la campanya #johipososeny

D'altra banda, Espadaler ha anunciat la posada en marxa de la campanya de prevenció "Més seny, menys víctimes", que vol ser viral a les xarxes. S'ha creat el hashtag #johipososeny, i s'animarà la gent a canviar la seva foto de perfil de les xarxes per una en què surtin amb dos dits al front on han d'escriure el lema de la campanya. Ja s'hi han sumat diverses personalitats de la política, el món de l'esport o el periodisme, entre d'altres.

També se signaran convenis amb centres catalans que impartiran crèdits universitaris de seguretat viària, a part de la instrucció en aquest aspecte que fa l'Institut Guttmann a les escoles de primària, i s'està treballant amb la Fundació La Caixa per oferir a persones de la tercera edat formació viària, ja que s'ha observat que el nombre de víctimes en aquest sector ha crescut.

Anar al contingut